איך ניתן לקבל סרט של מצלמת אבטחה?

  • כביש 6
    דוד | 30/09/2020 11:24

    נתקעתי עם רכבי בכביש 6 מאוחר בלילה.
    חברת הגרירה הייתה אמורה לגרור את הרכב עד 4 שעות.
    בפועל גררו את הרכב רק אחרי 20 שעות לאחר שבבוקר שיקרו לי ואמרו שגררו אותו.
    הרכב נפגע כנראה ממשאית למרות שהיה אחרי הקו השוליים.
    אני צריך להוכיח שהפגיעה הייתה לאחר 4 שעות..
    כביש 6 אומרים שיש תיעוד . ביקשתי לדעת רק את שעת הפגיעה אבל הם רוצים צו משפטי.
    איך מוציאים צו משפטי ?

    • איך ניתן לקבל סרט של מצלמת אבטחה?
      עו"ד מיטל ירון | 30/09/2020 15:34

      דוד שלום,

      ראשית, כדאי לפנות בכתב למפעילת כביש 6 - "דרך ארץ" כדי לקבל ממנה את הפרטים ולעמוד על קבלת עמדתה בכתב. במקביל, לדרוש ממנה לשמור את ההקלטה שכן זו עלולה להימחק עד לקבלת צו שיפוטי.

      במסגרת תביעה שתגיש נגד חברת הביטוח/הגרר תוכל לבקש צו שיפוטי כנגד מפעילת כביש 6.

      השאלה אם ניתן לבקש צו שיפוטי במסגרת הליך נפרד. למיטב הבנתי מפעילת כביש 6 מחוייבת להעביר אליך את המידע לפי סעיף 13 לחוק הגנת הפרטיות. על סירוב שלה להעביר את המידע ניתן לערער לבית המשפט השלום שבאיזור שיפוטו נמצא משרדה של דרך ארץ מכח סעיף 8 לתקנות הגנת הפרטיות (תנאים לעיון במידע וסדרי הדין בערעור על סירוב לבקשת עיון).

      ככל שמפעילת כביש 6 אישרה בפניך בעל פה שהתאונה ארעה לאחר 4 שעות, כדאי להגיש תביעה נגד חברת הביטוח/הגרר ובמסגרתה לבקש את הצו.

      בהצלחה,

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • בהמשך לשאלתי..
        דוד | 02/10/2020 08:15

        תודה על התשובה..
        עשיתי כבר את התהליך של מכתב לחב דרך ארץ והם אמרו שיש תיעוד והם ישמרו אותו..
        ביקשתי רק לדעת את שעת הפגיעה אבל הם לא מוכנים לתת שום פרט בלי צו משפטי.
        השאלה שלי היא רק איך מוציאים צו משפטי כזה ?
        האם זה אך ורק דרך עו"ד ? ומה העלות ?

        • איך ניתן לקבל סרט של מצלמת אבטחה?
          עו"ד מיטל ירון | 06/10/2020 14:02

          הי דוד,

          השבתי לשאלתך. יש שתי דרכים לקבל את הסרט: 1. צו שיפוטי במסגרת תביעה שתגיש נגד חברת הביטוח. 2. צו שיפוטי במסגרת הליך נפרד כפי שכתבתי.

          לגבי שאלת הייצוג - אם הכוונה היא להגיש ערעור (האפשרות השניה) משערת שניתן לחסוך עלות שכ"ט עו"ד.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law