האם כדאי להגיש תביעה על איחור באבחון שבר?

  • רשלנות באבחנה לשבר
    יעל | 29/09/2020 18:42

    הבן שלי נפל לפני מספר שבועות בגינה תוך כדי משחק. הרופא במיון אמר כי הכול בסדר וכי לא מדובר בשבר בכלל. התעקשתי לבצע אולטרסאונד אבל הוא התעקש כי מדובר בנקע ולא בשבר. מיותר לציין כי הוא שיחרר אותנו הביתה. לאחר מספר ימים בבית הילד לא הפסיק לבכות כי כואב לו, לאחר יומיים של כאבי תופת, נסענו למיון חירום ושם גילינו כי היה לו שבר. מיותר להגיד כי מדובר על רשלנות רפואית. השאלה אם יש מה לעשות בנידון?

    • האם כדאי להגיש תביעה על איחור באבחון שבר?
      עו"ד ורד פרי | 30/09/2020 14:01

      שלום יעל,

      אין ספק כי התנהלות הרופא הראשון מקוממת, וחבל על שבנך היה צריך לסבול ימים מיותרים של כאבים עזים, במקום לקבל טפול שיסייע לו בתהליך ההחלמה מיד לאחר הנפילה.
      ישנם מקרים בהם איחור באבחון שבר עלול לגרום לנזק לצמיתות - למשל פגיעה בכלי דם, פגיעה עצבית, עיוות באיחוי השבר כי לא ניתן להחזיר את העצם למקומה כדי שתתאחה כראוי, ועוד. אני מקווה בשבילכם שזה לא אחד המקרים הללו.
      בכל מקרה - עכשו עדיין מוקדם מכדי לדעת. אם במהלך החודשים הקרובים יסתבר חלילה כי נגרם נזק שאינו הפיך - אפשר יהיה להגיש תביעה כנגד בית-החולים. אם הכל יסתדר מבחינה רפואית, והנזק הוא הימים של הכאבים העזים מהם סבל בנך (מבלי להקל בהם ראש חלילה) - לא יהיה כדאי לנקוט בהליך של תביעה.
      אאחל לכם החלמה מהירה ושלמה!

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il