האם מותר להסתובב עם אלה ברכב לצורך הגנה עצמית?

  • האם מותר להסתובב עם אלה מעץ באוטו?? לצורך הגנה עצמ
    מאור | 14/09/2020 08:23

    האם מותר להסתובב עם אלה מעץ באוטו?? לצורך הגנה עצמית ...!!!

    • האם מותר להסתובב עם אלה ברכב לצורך הגנה עצמית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 12:11

      מאור יקר, בניגוד להחזקת סכין, אגרופן או נשק שאסורים בהחזקה ללא היתר חוקי, הרי לגבי אלה מגומי או מעץ אין איסור חוקי להחזיק ברכבך. יחד עם זאת, הדבר מאוד לא מומלץ משלל סיבות למשל: 1. אם שוטר יבצע חיפוש ברכב ויגלה האלה הוא יניח שאתה בדרכך לבצע עבירה פלילית וייתכן גם שתחקר כחשוד על ביצוע עבירה לפי סעיף 497 לחוק העונשין הקובע:" . העושה, או מחזיק ביודעין, חומר נפץ, או מכונה, מכשיר או כל דבר שהם מסוכנים או מזיקים, בכוונה לעשות בהם פשע או עוון או כדי לאפשר לאחר שיעשה בהם פשע או עוון, דינו - מאסר שלוש שנים."

      2. הבעיה המרכזית היא שהמושג "הגנה עצמית" הוא מושג משפטי הצר בהרבה ממה שנהוג בשפת היום יום לייחס למושג זה- כך למשל, נקבע בסעיף 34 י' כי " אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים"- החזקת האלה ברכבך והשימוש בה בהחלט יכול לחזק המסקנה כי צפית מראש את התפתחות הדברים ובכך ישללו ממך את סייג ההגנה העצמית. בנוסף, אם יש לך אפשרות למשל לברוח עם רכבך או אף בריצה מהמקום מבלי שתצטרך להוציא את האלה מהרכב- הרי ששוב לא תחשב כמי שהגן על עצמו וכמובן שנדרש מידתיות בין הסכנה שנשקפה לך לבין השימוש באלה ועוד ועוד תנאים המצמצמים עד מאוד את סייג ההגנה העצמית ולכן כאמור לא הייתי ממליץ לך להחזיק באלה ברכבך לצורך הגנה עצמית. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • מה הבדל בין עלה, שוקר, או תרסיס או מחוות?
        חשוד מדופלם | 08/10/2020 04:58

        לדעתי יהיה קשה להוכיח חשד סביר מעצם המצות עלה באוטו, אלה אם נסיבות מחיכות לכאורה, שכעט הוא נוסע למקום מסויים עם מטרה קונקרטית. למשל משחק כדורגל