מתי בית-המשפט מתערב בראשי הנזק בערעור?

  • ערעור
    רוני | 11/09/2020 13:56

    שלום רב, נתן פס"ד בבית משפט המחוזי. התובע מסכים עם פס"ד מלבד סעיף אחד בגין הוצאות רפואיות. האם בהגשת ערעור בבית המשפט העליון ניתן לבקש לבטל רק סעיף אחד מהפס"ד? תודה

    • מתי בית-המשפט מתערב בראשי הנזק בערעור?
      עו"ד ורד פרי | 16/09/2020 11:43

      שלום רוני,

      תכליתו של הערעור היא לשנות את פסק-הדין רק בעניינים שבהם אין הוא מקובל על הצד המערער. כלומר - אין מניעה (ואולי אפילו עדיף) לערער בשאלות ספציפיות, ולא באופן גורף.
      עם זאת חשוב לומר שבית-המשפט העליון אינו נוהג להתערב בפרטי הנזק, כאשר פסק-הדין כולו, מבחינת הפיצוי, נראה בעיניו סביר.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il