ביצוע מסירה של כתב תביעה - כיצד ?

  • אישור מסירת כתב תביעה לנתבעת
    בת | 10/09/2020 08:10

    נתבעת אחת הכתב תביעה הונח לה בתיבת דואר אחרי שלא נמצאה בבית.נשלח על ידי בית המשפט בחודש מרץ ועדיין לא נגמר העיניין הזה. היא גרה בגבעה התנחלות ללא רחובות ומספרי בתים.

    השפטתת ביקשה אישור מסירה לה אחרי שלא היגישה כתב הגנה. צלצלתי לנתבעתץ בשבוע שעבר והקלטתי את השיחה בה היא הודתה שקבלה כתב תביעה והמשיכה לדבר עימי בעיניין והזדהתה בשמה. שלחתי את הדיסק הקלטה ותמליל לבית המשפט.

    בטרם הגיע הדיסק ורק שלחתי תמליל בפקס וצילום מסך קובץ השופטת כתבה שב שעליי להגיש אישור מסירת כתב תביעה לנתבעת זו. לא מספיק הקלטת שיחה בה הודתה בשמה ? האם עליי לנסוע אליה הביתה נסיעה קשה  ולצלם שאמסור לה? הרי אם אשלח שוב שליח עליי לקחת כתב תביעה והזמנה מבית משפט ושוב להשיג אישור מסירה וזה יעכב את כל ההליכים עד חודשיים המתנה כשהיא הודתה שקבלה מזמן ולא שמה לענות?

    • ביצוע מסירה של כתב תביעה - כיצד ?
      עו"ד אלי מור | 13/09/2020 19:29

      בת שלום רב

      לא ברור באם את בעלת דין, עורכת דין או שליחה.

      ככל שאת עורכת דין הרי שלפי כללי האתיקה חל עליך איסור להקליט.

      בכלך מקרה, יש כללים לביצוע מסירת כתב תביעה ו/או מסמכי בי-דין לצד שכנגד, כאשר המסירה צריכה להיות ככל הניתן לנתבע עצמו וככל שלא ניתן יש כללים כיצד ניתן למסור לרבות ע"י הדבקה לאחר 3 ביקורים במקום.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il