קיזוז בפשיטת רגל

  • קיזוז
    סוויסה | 07/09/2020 07:54

    לנושה בעל זכות קיזוז זכות קדימה כלפי פושט רגל? האם לאחר שהנושה קזז את חוב הפושט רגל כלפיו , מתוך כספים שהוא חייב לפושט רגל, ידרש להחזיר הכספים בטענות העדפת נושים או שיש.לו זכות קדימה בנסיבות? ומה לגבי הטענה לעניין המפורט לעיל - שתביעת החוב שלו טרם הוכרעה לגופה?? כמובן שהמענה שאקבל פה הינו כללי ועקרוני כי כל מקרה ישתנה לפי נסיבות רק מבקש מענה כללי לסוגיה שהצגתי

    • קיזוז בפשיטת רגל
      עו"ד קובי צאיג | 08/09/2020 15:20

      שלום רב!

      לא הבנתי את שאלתך. אם יש לפושט רגל, חובות כלפיך עליך להגיש תביעת חוב. בכל הקשרו לזכויות קדימה אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום חדלות הפירעון

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com

      • אבהיר את שאלתי. בתקוה לקבל פה פורום מענה ענייני
        סוויסה | 08/09/2020 22:30

        1. הגשתי תביעת חוב. 2. אני הייתי חייב לפושט והפושט הינה חייב לי.קזזתי. עכשיו באים וטוענים שזו העדפת נושים. אני שואל שאלה פשוטה - האם בעל זכות קזוז לא קודם בדיני קדימה?

        • זכות קיזוז
          עו"ד קובי צאיג | 15/09/2020 12:58

          שלום רב!

          חוב בדין קדימה הוא לבעל שעבוד, לרשויות המדינה, ולעוד נושים עצם העובדה שגם לך היה חוב לפושט ולו כלפיך אינה הופכת את החוב לחוב בדין קדימה אם הוא אינו אחד מהחובות המנויים כחוב בדין קדימה בפקודה/חוק וכל דין אחר

          בברכה,

          קובי צאיג, עו"ד

          מנהל פורום פשיטות רגל

          רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
          טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com

        • זכות קיזוז בפשיטת רגל
          עו"ד עומר נירהוד | 28/09/2020 21:37

             אשלים את תשובת חברי -

          בעבר היה בעייתי לקזז, ונטען באמת שזו העדפת נושים.

          יש כיום לא מעט פסיקה שמאפשרת לעשות זאת - אבל אם נתקלת בדרישה כזו מנאמן אני מציע שתתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום, לפחות אם מדובר בסכומי כסף משמעותיים, כי זה לא כזה שחור לבן או פשוט.

          שים לב שאם מדובר בהחלפת שיקים יש גם אספקטים פליליים - וחשוב להציג את זה נכון כדי שלא תיכנס לשם.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
          טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il