תוקפה של חוות דעת מקצועית שמוגשת לבית המשפט

  • האם חוות דעת מקצועית שהוכנה לביהמ"ש יש לה תוקף משפ
    רחל | 04/09/2020 14:06

    בעל מקצוע שהכין חוות דעת מקצועית לביהמ"ש, האם לחוות הדעת יש תוקף משפטי, אם לא נחקרה בהליך הוכחות בבית המשפט?

    למשל חוות דעת פסיכיאטרית שהפסיכיאטר לא נחקר בביהמ"ש?

    למשל שומת מקרקעין מלאה, שהשמאי לא נחקר בביהמ"ש על אמיתות השומה שהכין?

    • תוקפה של חוות דעת מקצועית שמוגשת לבית המשפט
      עו"ד אלי מור | 07/09/2020 10:18

      רחל שלום רב

      חוות העת כפי שמתוארת על ידך נערכה לצורך ההליך המשפטי מטעמך.

      אין זה אומר שהיא נכונה או שיש לקבלה וגם אם הייתה מוגשת כראיה בתיק משפטי אין זה אומר שניתן לה תוקף כלשהו, שכן היא ככל ראיה שאת מבקשת להסתמך עליה.

      התוקף המשפטי יכול להינתן רק כאשר בית המשפט מקבל ומאמץ את מסקנות חוות הדעת במסגרת פסק הדין.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il