מה אמור להכיל הרישום הרפואי?

  • רישום
    ערן | 01/09/2020 23:13

    שלום, האם הנושא אליך...

    הייתי במרפאת אורתופדיה עקב כאבי גב מספר ביקורים, בכל ביקור הרופא נתן טיפול מרשם תרופתי והזרקת סטרואידים ובהמשך אמר לשלב טיפול פסיכולוגי. ואני ניגשתי לפסיכולוג  ופסיכיאטר שנתן לי כדורים שהם מרגיעים כאב כרוני ומרגיעים נפשית. (אציין שבאבחון אין לי בעיה פסיכולוגית או פסיכיאטרית.

    לאחר קרוב לשנה שנסתי להתגבר  לא הגעתי לרופא, כעת הגעתי שוב כי איני יכול להתגבר על הכאב. בביקור הרופא  אמר שאין הרבה מה לעשות לכאב כרוני, ואמרתי לו בסדר אני אמשיך עם משככי כאבים לפי הצורך.

    הרופא הקליד סיכום ביקור באנגלית. (אני לא יודע אנגלית). לאחר מיכן כאשר תרגמתי את הכתוב

    הרופא כתב בבדיקה גופנית: כישורי התמודדות גרועים ובנוסף הפרעה OCD (הפרעה אובססיבית כפייתית). אני אדם בריא בנפשי שבסך הכל סובל מכאב גב כרוני.  אני אדם נבון וקראתי על כך ברשת שזו הפרעה, מחלת נפש.

    נגשתי לרופא בכדי להסביר ולבקש לשנות את הכתוב בבדיקה גופנית. מה פתאום שיהיה כתוב דברים כאלו בתיקי הרפואי ואם כרופא אתה לא יכול לעזור לי בנושא הכאב אני יותר לא אבוא אליך.

    הרופא סרב בתוקף להסיר את הכתוב מהתיעוד הרפואי מהסיבה שזו דעתו. הרופא סיפר שיש לו מצוקה נפשית עקב אירוע קשה שעבר לפני שנים והתפרץ עליי וסילק אותי מחדרו ואמר שאם אני לא אלך הוא יקרה לביטחון. הלכתי והרגשתי כה מושפל.

    אני באתי לרופא אורתופד לא לפסיכיאטר.

    1. קודם כל אשמח לדעתך האם מותר לרופא  לעשות זאת. הדבר תקין?

    2.  איך אפשר לדרוש מחיקת / שינוי רישום רפואי ? (לאחר שהרופא סילק אותי...

    אשמח לעזרתך הדחופה.

    תודה.

    • מה אמור להכיל הרישום הרפואי?
      עו"ד ורד פרי | 08/09/2020 13:03

      שלום ערן,

      התיעוד הרפואי מיועד להציג את הבדיקה שנעשתה, והטיפול שניתן, אם ניתן, בכל מפגש עם הרופא. הרופא אמור לרשום את התלונות שלך, את מהלך הבדיקה שלו, את האבחנות ואת הטיפול שהוא מציע.
      אכן תמוה כי רופא שמומחיותו בתחום האורטופדי נותן אבחנה בתחום הפסיכיאטרי.

      אני מציעה שתפנה במכתב לרופא המחוזי, תשטח בפניו את התלונה שלך, ותבקש לדעת מה הבסיס לקביעתו של המומחה בתחום האורטופדי, שאתה סובל מבעייה נפשית, ומהתיאור שלה.
      יש להניח שפנייה כזו תיצור בירור עם הרופא - ובכל מקרה - תהיה אינדיקציה לכך שאתה לא השלמת עם האבחנה המיותרת.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il