ביטוח לאומי

  • ביטוח לאומי
    אסכנדר מרילננ | 30/08/2020 12:52

    שלום נכבדים.
    הבעייה שלני היא כך..אנחנו עשינו בחודש 08/19...בקשה לביטוח לאומי לנכות כללי לאשתי.הלכנו ועשינו הכל לבד בלי עורך דין.והיא קיבלה65%איקושר לצמיתות ו49%נכות לצמיתות.והיא קיבלה קצבה על סך2028 שקל חדש..ובגלל הקורונה והייתי בבית בלי עבודה ובלי אבטלה היגשנו בקשה לביטוח לאומי ונתנו לה תוספת לבן זוג.והיא התחילה לקבל2800שקל חדש.בחודש03/20 יצא שיש לאשתי פיברומיאלגיה.היגשנו לבד את הבקשה לבדיקת המצב מחדש.ואחר כך הלכנו לעורכת הדין היא התחילה לטפל בעניין וחתמה אישתי על חוזה שכר טרחה של15%.אבל לא הסבירה לנו ממה היא לוקחת ה15%.הייתה איתנו רק בשתי וועדות והיא הייתה מחכה בחוץ בגלל ההגבלה בכמות האנשים באותו חדר בגגלל הקורומה.הייתי נכנס עם אישתי לוועדות.ואחר כך היא נכנס כאילו לסכם.העבודה שלה הסתכמה אק בשליחת פקסים לביטוח לאומי את המסמכים של הראומאטולוג והאורתופד והבסיכיאטר.חוץ מזה אין כלום.לא פתיחת תיק ולא כלום.בסוף קיבלה אישתי100%אי כושר לצמיתות ו77%נכות לצמיתות.והביטוח לאומי עשה חישוב שמגיע לאשתי הפרשים מחודש03/20-עד-07/20סכום של 8555שקל חדש.הכסף כבר בחשבון שלה.
    למה נתנו לה את ההפרש לחוגש בסכום של1712שקל?בגלל שבן הזוג שלי הייה באבטלה.עכשו העורכת דין עשתה חישוב של
    1711×60 חודשים יוצא סכום ל 102,660שקל חדש.מהסכום הזה היא רוצה15%לא כולל מע"ם.כולל מע"ם היא רוצה18000שקל חדש.
    האם באמת מגיע להמה שהיא דרשה?
    למרות שהיא לא עשתה כלום חוץ מלבוא איתנו לשלוש וועדות.
    אנחנו אנשים פשוטים אני הבעל עובד כשכיר בשכר מינימום והיא בגלל המצב הבריאותי שלה לא עובדת.למה לחיות על הגב של אנשים חולים ולקחת כל כך הרבה כסף אם העורך דין לא עשה כלום כמעט?
    איזה חוק זה שמאפשר דבר כזה.מי שעבד מקבל שכר.מי שלא לא צריך לקבל.
    תודה ומקווים שנקבל את העזרה שלכם.