מתי להרשם בשירות התעסוקה במקרה של התפטרות

  • מתפטרת - מתי להירשם בלשכה?
    תהילה | 21/08/2020 16:44

    בהמשך לשאלתי הקודמת, בה אמרת שתקבלי תשובה מביטוח לאומי לגבי אבטלה עד יוני 2021 גם למתפטרים - כן או לא.

    אני רוצה לוודא דבר נוסף שראיתי שענית כאן למישהי לפני חודש
    אני כאמור רוצה להתפטר מעבודתי, אין לי שום סיבה מוצדקת, פשוט לא מסתדרת שם
    ואין לי רצון להמשיך בעבודה זו. כבר הייתי בחל"ת של חודש וחצי מהעבודה הזאת השנה, ומאז חזרתי לעבודה סדירה. קיבלתי אבטלה בזמן החל"ת כך שאושרה כבר זכאותי לדמי אבטלה לשנה.
    כעת אני רוצה להתפטר, התקשרתי למוקד שירות התעסוקה ושם נאמר לי בניגוד למה שאת כתבת כאן, שמי שמתפטר, הגם שצריך להמתין 90 ימים מרגע ההתפטרות ועד קבלת תשלום האבטלה הראשון מביטוח לאומי - חייב להתייצב בשירות התעסוקה כבר ביום הראשון להתפטרותו
    את כתבת לאותה אחת ששאלה שהיא לא חייבת להתייצב בימי ההמתנה של ה-90 יום
    אלא יכולה להתפטר, לשלוח מכתב התפטרות לביטוח לאומי, להמתין את ה-90 ימי המתנה, ואז ביום ה-88 בערך להירשם בלשכה והלתייצב, והכל יהיה בסדר, והאבטלה תשלום.
    אבל בלשכה אומרים שלא כך הדברים - שאי התייצבות בסמוך להתפטרות לא תזכה אותי בדמי אבטלה כאשר יחלפו 90 הימים והביטוח לאומי יראה בי כמי שלא התייצבה בסמוך למועד הפסקת העבודה - אז מי צודק? אני לא יכולה לקחת סיכון כזה מבלי לדעת בוודאות
    מצד שני, אני ממש לא רוצה להתייצב כבר עכשיו בלשכה ואם אני יכולה להמתין ולהתייצב רק בסמוך לחלוף 90 ימי ההמתנה אז כמובן שעדיף לי.

    תודה

    • מתי להרשם בשירות התעסוקה במקרה של התפטרות
      אורנה | 22/08/2020 09:41

       שלום לך,

      לשאלתך, טרם קבלתי מענה מהביטוח הלאומי. כפי שזה נראה בחלקם בחופשה עד 2.9.2020

       מתי להירשם בשירות התעסוקה?

      אכן ניתן להמתין 90 יום כל עוד יש לך 12 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 18 חודשים קודמים להרשמה ראשונה.

      שימי לב, המתנה ברישום אינה פוגעת בזכאות לדמי אבטלה, כל עוד יש לך 12 חודשי עבודה.

      גם באתר ביטוח לאומי, רשום להירשם מיד עם הפסקת עבודה גם אם מתפטרים,

      זה שייך לתקופה בה חישבו לפי ימי עבודה ולא על פי חודשי עבודה.

      נכון להיום כל חודש עבודה נלקח בחשבון גם אם עבדו בו מספר ימים קטן.

      בברכה.

      • אז בשביל להבין באופן סופי
        תהילה | 22/08/2020 14:24

        אני מתכוונת להתפטר ביום שני הקרוב
        כאשר תקופת הזכאות שלי לדמי אבטלה התחילה עם החל"ת ב-1/3/2020
        ניצלתי מתוך הזכאות שלי כ-38 ימים עד שהחוזרתי מחל"ת.
        כשהחוזרתי עבדתי כשבועיים, ואז שהיתי מבחירה בחופשה בתשלום תוך ניצול ימי החופשה
        שנצברו לזכותי, הייתי בחופשה בתשלום בערך חודש. ואז חזרתי לעבודה למספר ימים
        ובביטוח לאומי כתוב שתקופת הזכאות שלי לדמי אבטלה היא עד 26/2/2021.

        אז סדר הפעולות שלי הוא:
        1. לתת למעסיק מכתב התפטרות
        2. לשלוח את מכתב ההתפטרות גם לביטוח לאומי באיזור האישי באתר
        3. לא להירשם בלשכת התעסוקה כרגע, ולהמתין בערך 85 ימים החל מיום שני
        4. אחרי שחלפו 85 יום, להירשם  בלשכת התעסוקה כמתפטרת
        5. ביטוח לאומי יתחיל לשלם לי כסף מהרגע שבו נרשמתי בלשכה?
            ולא ישאל אותי לא לא נרשמתי בסמוך להתפטרות שלי?

        • התפטרות מסיבה שאינה מוצדקת
          אורנה | 22/08/2020 16:37

            שוב שלום לך,

          לא ברור מדוע נרשם שתקופת הזכאות שלך היא עד 26.2.21

          אם נרשמת באחד במרץ, אזי הזכאות מסתיימת בסוף חודש פברואר 2021

          הרשמה מקבעת זכאות לשנה מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

          ניתן להגיע לסירוגין בין עבודות עד למיצוי מכסת הימים/הפניה לעבודה/תום שנת הזכאות המוקדם מביניהם...

          1- אם זו הבחירה שלך להתפטר, אכן את אמורה להגיש מכתב התפטרות.

          מותנה אם המעסיק משחרר אותך או את צריכה לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת.

          (גם עלייך חלה חובת הודעה מוקדמת, עד שהמעסיק ימצא עובדת שתחליף אותך).

          2- לשלוח לביטוח לאומי באתר שירות אישי ותקבלי מכתב חוזר לגבי זכאותך עם המתנה של 90 יום.

          3- אכן להתחיל בהרשמה בתום 90 יום, מהיום בו את מפסיקה לעבוד ולא 85 ימים.

          4-ראי תשובה מעלה ב-3

          5- אכן, יתחיל לשלם לך דמי אבטלה החל מתום 90 ימי המתנה, מיום סיום העבודה.

          לא ישאלו אותך מדוע לא נרשמת בשירות התעסוקה. היות וכבר נרשמת בשירות התעסוקה בחל"ת, זכאותך מקובעת לשנה, כפי שפרטתי למעלה.

          בברכה.

          • סליחה, ברשותך עוד הבהרה לדברים
            תהילה | 23/08/2020 00:21

            אני פשוט בנאדם מאוד פרפקציוניסטי
            אני אוהבת לעשות דברים בצורה נכונה ומדוייקת בלי קיצורי דרך, ולכן השאלות
            כי אני פשוט לא מבינה כמוך בנושא של ביטוח לאומי :-)
            1. כשכתבת שאני צריכה להירשם ללשכת תעסוקה ביום ה-90 ולא ה-85, למה בעצם?
                לא עדיף לקחת מרווח ביטחון או שזה לא משנה בעצם?
            2. את כותבת, אכן , ביטוח לאומי יתחיל לשלם לי אבטלה מיום סיום העבודה
                כאן אני מופתעת. בעצם, גם אם לא ארשם במשך ה-90 ימים בלשכה, ורק אמתין
                לסיום 90 הימים ואז ארשם בלשכה, אז ביטוח לאומי ישלם לי רטרואקטיבית
                מיום סיום העבודה? בעצם את כל הימים האלה שחיכיתי בהם, הם ישולמו לי
                לי אותם במכה אחת? סכום גדול שכולל את כל 90 ימי ההמתנה שלי?
                אם זה נכון מה שהבנתי, מה ההיגיון בזה? זה סוג של 'עונש', מחכים 90 ימים
                ואז משלמים את כל הימים שהמתנתי כאילו התייצבתי בלשכה בכל הימים האלה
                למרות שבפועל את אומרת שאני בכלל לא צריכה להירשם בלשכה, אלא לחכות ליום
                ה-90 ואז להירשם?
            3. אני יודעת שאני חייבת לתת 30 ימי הודעה מוקדמת, או לחילופין לשלם למעסיק פיצוי
                עבור הימים האלה, אבל במידה ואני והמעסיק מגיעים להבנה בינינו שאני לא נשארת
                30 ימים וגם מצד שני לא משלמת לו פיצוי, תהיה עם זו בעיה חוקית במידה וזו הסכמה
                בינינו פשוט לסיים את זה יפה? ביטוח לאומי יבקש ממני לדעת אם נתתי ימי הודעה
                מוקדמת ואם לא , אז אם שילמתי איזה סוג של פיצוי? והאם זה משפיע על ימי ההמתנה?

            4. תודה אורנה, את מקסימה וחכמה ומשקיעה מזמנך והידע הגדול שלך
                וזה מבורך!

            • דמי אבטלה למי שמתפטר מסיבה שאינה מוצדקת
              אורנה | 23/08/2020 07:32

               שוב שלום לך,

              לשאלותייך:

              1- לא ישלמו דמי אבטלה מהיום ה-85 כך שאת אמורה להירשם באתר שירות התעסוקה בתום 90 ימי המתנה, לאחר סיום העבודה בפועל.

              2- הספירה של 90 יום מתחילה מיום סיום עבודה. לא משלמים רטרואקטיבית.

              3- אם המעסיק משחרר אותך ללא הודעה מוקדמת, הספירה תתחיל מיום סיום העבודה, בה שיחרר אותך. בכל מקרה חלה תקופת המתנה מיום סיום עבודה ואני חוזרת ומציינת, שלא משלמים דמי אבטלה רטרואקטיבית. ביטוח לאומי לא ישאל אותך למה לא נתת ימי הודעה מוקדמת ולא מתערב ביחסי עובד/מעביד.

              4- בשמחה ובהצלחה!

              בברכה.

    • דמי אבטלה עד 30.6.2021 למי שמתפטר
      אורנה | 24/08/2020 07:26

       שלום לך,

      קבלתי עכשיו תשובה מביטוח לאומי.

      "מי שהגיש תביעה לדמי אבטלה לתאריך קובע 3/20 ואילך בגין התפטרות מעבודתו, ימשיך לקבל דמי אבטלה בתום 90 ימים מהתפטרותו עד 30.6.2021 כל עוד הוא מובטל."

      בברכה.