האם הצוואה מתבטלת אם יורש קרא אותה לפני הפטירה

  • שאלה לגבי צוואה
    מוטי | 21/08/2020 14:20

    הי,

    אמי ערכה צוואה, והעו"ד נתן לה העתקים. האם קריאת הצוואה עלולה להוות עילה לפסילת הצוואה בעתיד?

    שאלה נוספת - אם אמי ביקשה להוריש את הדירה לאחד מאתנו, וזו דירה שתעבור בשנים הקרובות הליך פינוי - בינוי, האם הדירה עדיין עוברת בירושה בהתאם לכתוב בצוואה?

    • האם הצוואה מתבטלת אם יורש קרא אותה לפני הפטירה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/08/2020 23:06

      מוטי שלום,

      1. אין כל מניעה שהיורשים יקראו את תוכן הצוואה, לאחר חתימתה. החוק קובע שליורשים אסור להיות מעורבים בעריכת הצוואה, אבל לאחר שנערכה ונחתמה - אין כאמור כל מניעה שידעו מה נכתב זה.

      2. הוראות הצוואה אינן משתנות, בגלל פינוי בינוי כשם שאינן משתנות אם היתה רעידת אדמה והבית התמוטט. היורש שנרשם בצוואה, יורש את הבית ונהנה מהליך פינוי בינוי או יורש ערימת אבנים, אם הבית נהרס.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il