מה קורה אם שני בני הזוג רוצים לרכוש את הבית מהשני

  • מכירת בית בתהליך גירושין -כונס נכסים
    ניר | 15/08/2020 11:39

    שלום

    כל אחד מהצדדים מעונין לרכוש את החלק של הצד השני.

    במקרה שלא מגיעים להסדר ובית המשפט ממנה כונס נכסים , האם הצדדים עצמם יכולים להציע הצעת רכישה כחלק מהתהליך?

    אם אחד הצדדים הציע את ההצעה הכי גבוהה , הכונס מחוייב לאשר את העסקה ?

    • מה קורה אם שני בני הזוג רוצים לרכוש את הבית מהשני
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2020 21:14

      ניר שלום,

      אם שני בני הזוג מעוניינים לרכוש את זכויותיו של בן הזוג השני בבית, נערכת התמחרות ביניהם ומי שמציע את הסכום הגבוה יותר, הוא הרוכש.

      אם מונה כונס נכסים, הוא אמור לבקש את אישור ביהמ"ש, לבצע את העיסקה עם מציע ההצעה הגבוהה ביותר (אחד מבני הזוג או קונה צד ג').

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il