העברת כספים מחו"ל

  • התנהלות הבנק לאור קבלת העברה מחו"ל
    נעמה | 14/08/2020 11:30

    קיבלתי העברה מחו"ל המהווה תמורה על מכירת בית בחו"ל שהתקבל בירושה. לאחר מעקב בחשבון הבנק  שלי שלא הראה כל העברה למרות שזו כבר היתה צריכה להגיע על פי התאריך בו נעשתה ההעברה בחו"ל, טלפנתי לבנק לצורך בירור, התברר שאכן הכסף הגיע ומסרו לי מה הסכום המדוייק, וכן ביקשו שאמסור מספר מסמכים כגון חוזה מכר. יש לי את מסמכים וכן עאביר אותם לבנק אך התהנלות הבנק היתה מוזרה ביותר: ניסו לשלוח אותי לתרגם את חוזה המכר היות וכפי שציינו מפני שאינו באנגלית או צרפתית יבינו אותו, שאלו אותי אם יש לי עורך דין, ואף איימו להחזיר את ההעברה לחו"ל (אבקש לציין כי על פי חובתי בהתאם לחוזה המכר הודעתי לנוטריון בחו"ל מייד על קבלת הכסף משום שאכן הכסף הגיע לחשבון הבנק שלי, למרות שעדיין איני רואה אותו בחשבון בגלל ביורקרטיה מקומית של הבנק - דבר שלא אמור לעניין את המוכרים). לבסוף סוכם עם הבנק שאעביר את המסכמים בשפה המקורית (גרמנית) ללא תרגום לבדיקתם ! ואז יחליטו האם זה מספק אותם!שאלתי היא האם התנהלות זו חוקית? האם לבנק מותר להחזיק את הכסף שלי ערובה ולא להפקיד אותו לחשבוני או אף להחזיר אותו למי שהעביר אותו? תודה על תשובתכם.

    • העברת כספים מחו"ל
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/08/2020 19:23

      שלום רב,

      חוק איסור הלבנת הון מטיל על הבנק אחריות לגבי קבלת כספים שמקורם לא ברור,ומכאן זכותו לברר מקור הכספים, וסיבת זכאותך לקבלם.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il