האם ניתן להגיש כתב אישום ללא חקירת החשוד?

  • אי התייצבות לחקירה
    אבי | 13/08/2020 13:56

    זימנו אותי לחקירה בחשד להתפרצות. לא התייצבתי. האם ישנה אפשרות שיוגש נגדי כתב אישום למרות שלא נחקרתי?
    האם ניתן להגיש כתב אישום ללא חקירה קודם?

    תודה

    • האם ניתן להגיש כתב אישום ללא חקירת החשוד?
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2020 13:29

      אבי יקר, בפסיקה נקבע לא אחת כי זכותו של חשוד להיות מוזהר באשר לחשדות המיוחסים לו ובדבר זכויותיו בחקירה היא זכות אלמנטרית חוקתית במסגרת זכותו להליך הוגן. החובה של הרשות החוקרת אינה רק לחקור חשדות שמקורם בתלונה או בנתונים המגיעים לידיה ,להגיע לממצאים חקירתיים ולהגיש כתב אישום , אלא מחובתה של הרשות החוקרת לברר את החשדות אף עם החשוד.  ולכן היו מקרים בהם זיכוי נאשם מחשדות אשר לגביהם כלל לא נחקר או שמסר גרסתו מבלי שהוזהר בדבר זכותו לשמור על זכות השתיקה ולהיוועץ עם עורך דין. כשעסקינן בעבירות חמורות כגון התפרצות, הרי שישנה חשיבות עליונה לקבלת גרסת החשוד בטרם יוגש כנגדו כתב אישום ולכן, סביר שהמשטרה תפעל באמצעים שונים כדי לאתר אותך ולחקור אותך בטרם יוחלט על הגשת כתב אישום כנגדך. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי