האם חברת ביטוח רשאית לסרב לבטל ביטוח?

  • חידוש פוליסיה ללא רשות
    קובי | 12/08/2020 17:56

    חברת הביטוח חידשה לי פוליסיה בלי ששמתי לב. דיברתי איתם לפני יומיים והם לא מוכנים לבטל? האם זה מצב תקין? מה עליי לעשות?

    • האם חברת ביטוח רשאית לסרב לבטל ביטוח?
      עו"ד מיטל ירון | 12/08/2020 22:50

      שלום קובי,

      לא כתבת את הסיבה לסירוב. באופן עקרוני חברת ביטוח חייבת לבטל ביטוח לבקשת המבוטח אלא אם כן קיים בפוליסה מוטב בלתי חוזר או שהפוליסה משועבדת.

      כמו כן, לא כתבת על איזה ביטוח מדובר שכן קיימים סוגי ביטוחים (כמו ביטוח רכב רכוש וצד שלישי, ביטוח דירות) בהם נאסר על חברת הביטוח לחדש ביטוח באופן אוטומטי והיא חייבת לקבל את הסכמת המבוטח לחידוש.

      אם תכתוב לי את סיבת הסירוב אוכל להשיב לך באופן יותר ספציפי.

      אנא כאן לרשותך בכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law