שימוש בתמונות שנלקחות מאתר

  • שימוש בתמונות מאתר הורדות ברשת
    פלג אלקלעי | 10/08/2020 20:27

    שלום, בימים אלו אני עובד על מוצר מידעה אינטרנטי שהוא בעצם קורס אנגלית בסיסי לתלמידים שאני יוצר ללקוחו. שלי שהולך להמכר לקהל הרחב.
    כחלק מהעבודה במקומות שעובדים על החלק של אוצר מילים אני מוסיף תמונה או gif( בשקיפות) על גבי המסך כדי להעביר חוויה טובה לתלמידים, למשל אם לומדים מה זה בננה היא תופעה בכיתוב ובתמונה על המסך.
    בשביל לקדם את העבודה באופן מהיר ואפקטיבי העורך שלי מצא אתר מיוחד שבוא יש כמות אדירה של קבצי gif עם מנוע חיפוש והכל בחינם והורדה ישירה.
    יש שם ממש הכל! זה אתר בין לאומי והוא לא בתשלום אלה כנראה שהוא עושה כסף מהתנועה שהוא מביא לאתר ומרוויח מהפרסומות שבו.
    אין בשום מקום התייחסות לזכויות יוצרים ולא ניתן גם לשלם או לתרום לאתר, אין תקנון ובעצם שום אפשרות לתקשר עם אף אחד.
    התמונות נכנסות בסופו של דבר לוידאו ערוך כחלק מהקורס כך שרק מי שמשלם יוכל לראות.
    השאלות הם כאלו:
    1. האם מותר לי להשתמש בסרטים וההדרכות בתמונות?
    2. אם לא שאם יש דרך שכן? אולי לשנות קצת את התמונה? בצבעים או גדלים או ייחס של גובה או רוחב? או כל פתרון אחר שניתן
    3. מה מידת החשיפה במקרים כאלו לתביעות והאם היו תקדימים לכך מאתרים בחו"ל שתבעו משהו מהארץ?
    אני מאוד מעריך את התשובה ואת הזמן של לקרוא את כל זה.
    בברכה,
    פלג אלקלעי

    • שימוש בתמונות שנלקחות מאתר
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/08/2020 19:31

      שלום רב,

      באחריותך כבעל האתר לוודא שיש לך זכות לעשות שימוש בתמונה במסגרת האתר. עצימת עיניים או רכישת תמונות מאתר ללא זהות מהסוג שתיארת חושפת אותך לתביעות בגין הפרת זכות יוצרים אף אם מדובר בבעלי זכויות שאינם ישראלים (קיימות בשוק חברות שמייצגות בישראל צלמים זרים והן תובעות בעלי אתרים רבים). שינוי של תמונה שהועתקה אינו מכשיר את ההעתקה. בשורה התחתונה: יש להקפיד לעשות שימוש אך ורק בתכנים מקוריים שלך או בתכנים שנרכש לגביהם רישיון שימוש כדין.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il