מי רשאי להגיש כתב אישום פלילי?

  • מי רשאי להגיש מה
    ניקול | 09/08/2020 12:39

    מי רשאי להגיש תביעה פלילית? רק המדינה או המשטרה? רק הרשות יכולה להגיש, או שאני טועה, כל תביעה אחרת היא אזרחית.

    • מי רשאי להגיש כתב אישום פלילי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 18/08/2020 18:40

      חוק סדר הדין הפלילי קובע בסעיף 11 כי " המאשים במשפט פלילי הוא המדינה והיא תיוצג בידי תובע שינהל את התביעה" בסעיף 12 מצוין מי הם התובעים שרשאים לייצג את המדינה והם פרקליטים בפרקליטות, שוטרים שהם בעלי כשירות לנושא והתמנו ע"י המפכ"ל ואף ישנם תובעים שונים שהם עו"ד עצמאים אשר מקבלים מינוי מטעם היועמ"ש או פרקליט המדינה להיות תובעים בעניינים מסוימים ( למשל בעבירות לפי פקודת הבטיחות בעבודה או איכות הסביבה ) . לכלל הזה ישנו חריג אחד והוא הקובלנה הפלילית הפרטית- המאפשרת לאזרח להגיש כתב אישום כנגד  אזרח אחר בסוג עבירות מצומצם בהתאם לסעיפים 68- 73 לחוק סדר הדין הפלילי

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי