תביעה נגד קופת החולים

  • לאן מגישים תביעה
    רוני | 08/08/2020 22:11

    שלום רב,

    1. נפגעתי בעבודה, מקבל קצבת נכות מעבודה.

    2. על מנת להגיש תביעת החמרת מצב למל"ל, קיבלתי אישור ממוחה בתחום פגיעתי, הצגתי אותו לרופא משפחה וקבלתי הפניה לרופא תעסוקתי לקבלת אישור רשמי של החמרה, כפי שנדרש במל"ל.

    3. מאז הופיעו דברים מעניינים. מרפאה תעסוקתית בעיר שלי, תוך כחצי שנה, סרבה לקבוע תור לרופא תעסוקתי בטענה שנכה שאינו עובד, אינו רשאי לקבל טיפול במרפאת תעסוקתית.

    4. אחרי כחצי שנה שיניתי כתובת מגורים, פניתי למרפאה תעסוקתית בעיר אחרת ותוך מספר ימים קיבלתי אישור הנדרש על החמרה, על מנת להגיש תביעת החמרה למל"ל.

    5. תוך סירוב של כחצי שנה הנ"ל הפסדתי עשרות אלפי ש"ח עקב איחור בהגשת תביעה הנ"ל.

    6. לאן אני אמור להגיש תביעה נגד קופ"ח בגין פיצוי כספי - בית דין לעבודה? תביעות קטנות? השלום?

    תודה רבה

    • תביעה נגד קופת החולים
      עו"ד גיל קראוס | 09/08/2020 14:23

      שלום רב,

      תביעות מול קופות החולים אמורות להיות מוגשות לבתי הדין לעבודה.

      מצד שני, יש לבחון מהן הטענות בכתב התביעה שכן לפי החוק בית הדין אינו מוסמך לדון בטענות של רשלנות או טענות אחרות מכוח פקודת הנזיקין למעט מה שקבוע בחוק.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il