אבטלה ואבדן כושר עבודה

  • אבטלה ואובדן כושר עבודה
    vic | 05/08/2020 14:13

    שלום, לפני כמעט שנתיים באוקטובר 2018 חליתי והתחלתי לקבל טיפולים ומאז אני לא עובד. הוצאתי לחל"ת ע"י המעסיק חודש לאחר מכן והתחלתי לקבל קצבה של אובדן כושר עבודה. עבדתי לפני כן מעל שנה בצורה רציפה. כעת תקופת אובדן כושר העבודה צריכה להסתיים בסוף החודש הקרוב וייתכן שחברת הביטוח לא תאריך אותה. במידה וזה יקרה, האם יש אפשרות לקבל אבטלה למרות שאין לי 12 חודשי עבודה ב 18/24 החודשים האחרונים? לא נרשמתי בזמנו בלשכה. תודה רבה.

    • אבטלה ואבדן כושר עבודה
      אורנה | 06/08/2020 12:06

       שלום לך,

      אכן על מנת לקבל דמי אבטלה יש לצבור לפחות 12 חודשי עבודה, הנבדקים לתקופה של 18 חודשים קודמים, לחודש הרשמה ראשון, או הארכה ב-6 חודשים, מעבר ל-18  למי שיש אישורי מחלה.

      ניתן להגיש במקביל תביעה לקצבת נכות. ניתן לקבל במקביל פיצוי על אבדן כושר עבודה ונכות כללית עד 12 חודשים קודמים.

      בברכת בריאות.

      • אבטלה ואובדן כושר עבודה
        vic | 06/08/2020 16:10

        תודה רבה על התשובה. האם אפשר שהמעסיק יוציא אותי לחל"ת שוב כעת כשיש צורך ב 6 חודשי עבודה? שנתיים אחורה מהיום יש 3 חודשי עבודה, חודש שבו קיבלתי ימי מחלה, וחודשיים של חל"ת. במקרה הזה חישוב השכר הממוצע יהיה עם חודשיים של שכר 0 עבור חודשי החל"ת? אפשר שהחודשים שקיבלתי אובדן כושר עבודה ייחשבו לצורך אבטלה במידה וניכו ביטוח לאומי עבורם? תודה רבה.

        • בדיקת תקופת אכשרה - ימי עבודה
          אורנה | 07/08/2020 07:13

          שוב שלום לך,

          אבדוק מול ביטוח לאומי ואעלה כאן מענה לכשאקבלו.

          בברכה.

        • תקופת אכשרה בדמי אבטלה הכוללת אבדן כושר עבודה
          אורנה | 09/08/2020 10:16

            שלום לך,

          ראה המענה אותו קבלתי מביטוח לאומי לשאלתך:

          "מיותר לציין, כי החלטה סופית תהיה רק במעמד הטיפול בתביעה.

          כדי לבחון זכאות מקוצרת מכוח התקנות, צריך שהחל"ת אכן יהיה ביוזמת המעסיק.

          יש לצבור 6 חודשי אכשרה: 3 חודשי עבודה, חודש בו שולמו ימי מחלה ע"י המעסיק, חודשיים קלנדריים מלאים של חל"ת.

          יש לצבור תקופה זו ב-18 חודשים אחרונים שקדמו לרישום בשירות התעסוקה,

          ואם ישנם חודשי מחלה (שלא נלקחים לחודשי אכשרה) ב-18 החודשים, ניתן להאריך את תקופת הבדיקה עד 6 חודשים, לכל היותר.

          בחודשיים של חל"ת נחשב את השכר לפי שכר מינימום במשק."

          בברכה.

          • תקופת אשכרה
            vic | 09/08/2020 12:46

            אז המעסיק צריך להוציא אותי שוב לחל"ת או שאפשר להשתמש בחל"ת שהיה? החודשים שקיבלתי אובדן כושר עבודה ונוכה ממנו ביטוח לאומי יחשבו כחודשי עבודה לצורך אשכרה? הכוונה לא להארכת התקופה מ 18 חודשים ל 24 אלא לתוספת לצורך קבלת 6 או 12 חודשי העבודה הדרושים. תודה רבה.

            • תקופת אכשרה לדמי אבטלה
              אורנה | 10/08/2020 09:36

                שוב שלום לך,

              אם אתה נמצא עדיין בחל"ת, להירשם באתר שירות התעסוקה ולהגיש תביעה לדמי אבטלה,

              עם כל המידע שנתתי מהביטוח הלאומי.

              להגיש תביעה לדמי אבטלה באתר ביטוח לאומי באופן מקוון.

              איו מניעה בהגשת תביעה במקביל ל'צבת נכות. ראה מתוך איך מגישים תביעה?

              בברכה.

              • תביעת אבטלה
                vic | 28/08/2020 12:35

                שלום,
                הגשתי תביעת אבטלה עם הנתונים שנתתי כאן ועם המידע שקיבלתי ותביעתי נדחתה. תחילה הם כתבו שאין לי חודשי עבודה ב 18 החודשים האחרונים וכששלחתי אישורים רפואיים והם הלכו 24 חודשים אחורה הם שוב דחו אותי, הפעם בטענה שזה שיש לי 6 חודשי אשכרה זה לא טוב מספיק ושצריך 12 כי הוצאתי לחלת לפני מרס השנה. שאלתי כאן האם ללכת עם החלת שיש לי או שהמעסיק יוציא אותי לחלת חדש וקיבלתי תשובה שבמקרה שאני כבר בחלת אפשר להגיש תביעה איתו. גם הדברים שנכתבו ע"י נציגת ביטוח לאומי שצותתו כאן לא השפיעו עליהם יותר מדי. אני מבין שהנציגה שצותתה כתבה שתשובה תינתן במעמד התביעה והדברים אינם מחייבים ועדיין, נתתי להם בדיוק אבל בדיוק את אותם פרטים והם השיבו אחרת. כיום, אי אפשר שהמעסיק יוציא אותי לחלת חדש כי כעת זה כבר יהיה בחודש הבא ושבו כבר לא יהיו גם 6 חודשי אשכרה. מדוע את תקופת ההתייחסות הם לקחו מהיום שבו נרשמתי בלשכה שזה כבר אחרי התקנות החדשות אך את תקופת האשכרה מודדים לפי הישנות? יש אפשרות לדבר עם הנציגה שענתה אז מביטוח לאומי על מנת שתברר איתם את הדברים? אפשר שתייצגו אותי בבירור עם ביטוח לאומי (בתשלום)? לדעתי הם לא היו ממש הוגנים. עבדתי מעל שנה לפני שחליתי ונכון שלא נרשמתי בזמנו בלשכה אך יש נסיבות, ובמידה והיו רוצים היה אפשר ללכת לקראתי...
                תודה.

                • דחיית תביעה לדמי אבטלה
                  אורנה | 29/08/2020 11:34

                   שוב שלום לך,

                  מצטערת, מעבר למה שבררתי, איני יכולה לעשות דבר מעבר לכך

                  תנסה לבדוק הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה.

                  תוכל להיעזר בלשכה לסיוע משפטי באזור מגוריך, ללא עלות פרט לאגרה קטנה.

                  הם יבדקו אם יש סיכוי לתביעה שלך בבית הדין לעבודה. אם כן ייצגו אותך.

                  בברכת בריאות