יצירה אדריכלית

  • יצירה אדריכלית
    אדריכלית | 04/08/2020 12:35

    שלום,
    אשמח לחוות דעתכם בסוגיה הבאה: תכננתי בית מרהיב, בית יוקרה. מסרתי ללקוח תכניות מפורטות לביצוע והוא החל בביצוע השלד עפ"י התכניות שלי. לקראת סוף הקמת השלד ביקש שינויים בבניה. מכיוון שדרשתי שכ"ט עבור עריכת שינויים יחסינו הפכו עכורים ולבסוף מצא אדריכל אחר, חתם איתו הסכם בעודי בתפקיד, וביקש ממנו לערוך את השינויים. התכניות שלי עברו אליו ללא רשותי. תוך זמן קצר נאלצתי לעזוב את הפרויקט ומלוא שכרי נשלל ממני. לאחרונה נתקלתי בפרסומים רבים שיזם האדריכל השני, ברשתות החברתיות ובאתר אינטרנטי שלו. הוא מציג הדמיה (המשקפת את התכנון שלי לפני שינויים קלים שערך). מסתבר שכבר שנים הוא מפרסם את הבית הזה כאילו הוא שלו ביקשתי ממנו להסיר מכל מדיה! תחילה התנגד ולאחר הבהרות נוקבות החליט לתת לי קרדיט באתר שלו על עבודת צוות משותפת :) כמובן שזה לא מספק אותי ואני חותרת להסרה טוטלית מהרשת. האם יש פה עילא לתביעה? עריכת חוזה שני על אותו מוצר תוך ידיעה שהייתי בתפקיד? הפרת זכויות יוצרים עם שימוש והצגה של הדמיית הפרויקט שלי בכל הזדמנות כדי לשווק ולקדם אותו ללא ידיעתי ואישורי? מצג שווא כאילו כל הפרויקט שייך רק לו? הריסה של רוח הפרויקט עם שינויים שערך ביצירה שלי? פגיעה בפרנסה שלי, פגיעה במוניטין שלי? האם המקרה מתאים לתביעות קטנות? אשמח לעזרתכם תודה :)

    • יצירה אדריכלית
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2020 18:53

      שלום רב,

      לטעמי כדאי לשקול את הצעדים באופן פרטני מול עו"ד. על מידת "חוזקה" של תביעה (אפשרית) ניתן יהיה ללמוד בבחינת העובדות בפועל - מה בדיוק נעשה על ידי כל אחד מכם וכו'.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il