מצב רפואי

  • דמנציה מבחינה מישפטית
    שלום | 03/08/2020 20:43

    ידןע שדמנציה מגיעה בהדרגתיות יש דרגות בדמנציה ולא כל סובל מדמנציה אוטומטית הוא מתויג כחסר יכולת לקבל החלטות על עצמו או על רכושו וכספו....כיצד בתי משפט מתיחסים? האם הם מבינים שיש דרגות....ונניח אדם עם דמנציה נתן לבן שלו נניח 30,000 שקל מתנה....ולאחר שנים רבות בא הבן השני ותובע את אחיו למה לקחת מאבא 30,000 שקל הרי יש לו דמנציה...והבן הראשון טוען אבל אז בזמנו היה לו דמנציה בדרגה פחותה ועדיין היה יכול לקבל החלטה על עצמו...במקרה כזה מה יאמרו בבית המשפט???

    • מצב רפואי
      עו"ד שי בייזר | 10/08/2020 21:44

      שלום רב,

      מי שמעוניין לטעון למצב רפואי מסוים בעל השלכות - עליו להוכיח את הדבר באמצעות חוות דעת או מסמכים רפואיים אחרים, נכון למועד הרלבנטי.

      כמו כן, כל מומחה רפואי מתאים (כגון פסיכוגריאטר) יכול להסביר כי המחלה הזו מתפתחת באופן הדרגתי.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il

      • המשך לשאלה-דמנציה ....
        שימי | 11/08/2020 18:43

        יש מסמך רפואי נכון למועד הרלוונטי שכתוב שיש לאיש דמנציה וזהו...אין פירוט....זה הענין...איך הבית משפט יתיחס לזה???? זה טוען שזו דמנציה קלה ורק בתחילתה...והאיש היה צלול...וזה טוען כתוב דמנציה אז זהו...הוא לא צלול......איך שופט אמור להתייחס לכזה דבר?????