שימוש בחומרי גלם במסגרת ספר

  • זכויות יוצרים על ספר
    כותב ספר | 01/08/2020 22:03

    שלום לכם, אני כותב בימים אלה ספר ושאלתי היא, אני שומע המון הרצאות בנושא שאני כותב ויש המון חומר ההרצאות שאני רוצה להוסיף לספר, אציין שאני לא מעתיק חלילה אלא זוכר הרבה מההרצאות בעל פה ורציתי לשאול מה אני אמור לעשות כדי שאוכל להשתמש בזכרון שלי מתוך ההקלטות, תודה מראש

    • שימוש בחומרי גלם במסגרת ספר
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2020 14:59

      שלום רב,

      לא ניתן ללמוד את כל התורה כולה על רגל אחת ובטח לא בהודעה קצרה בפורום. הכלל הוא שאין זכות יוצרים בעובדות אך יש זכות יוצרים בדרך הביטוי שלהן. ההבחנה בין שימוש בעובדות (שהוא מותר) לבין העתקה של הביטוי שלהן (שהיא אסורה) אינה פשוטה ולכן יש לבחון את העניין באופן פרטני בליווי איש מקצוע.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il