יצירת חוב פיקטיבי על ידי חדר כושר

  • יצירת חוב פיקטיבי על ידי חדר כושר
    שי | 02/08/2020 09:35

    היי,
    אודה לעזרתכם בנושא. לפני מספר חודשים סיימתי מנוי בחדר כושר, חתמתי על טופס ביטןל מנוי ואף שילמתי על חודשיים( על אף שצריך לשלם רק על חודש קדימה).
    לאחר מספר חודשים התקשרו אליי בטענה שיש לי חוב, ושאין להם תיעוד לשום טופס שלי ואם לא צילמתי אותו אין לי הוכחה.
    החשבון בנק אותו חייבו כבר לא פעיל, וגם אין כרטיס אשראי. אבל אני לא רוצה להיכנס לבעיות ולכן ניסיתי לבטל מולם את ה״חוב״ , בבקשה לראות מצלמןת אבטחה מאותו היום שביטלתי, שלטענתם נמחקות כל חודש.
    מנהלת חדר הכושר טוענת שוב ושוב, שאין לי הוכחה ואין את הטופס ולכן עליי האשמה. על אף שחתמתי ואף לא הגעתי לשם כבר חצי שנה!
    בנוסף, בעמוד הפייסבוק של חדר הכושר יש תלונות רבות על חיובים לאחר סיום המנוי. אך כרגע אין לקוחות נוספים שאני יכולה לצרף לתביעה(הרוב ויתרו ושילמו להם).
    האם יש משהו שניתן לעשות בנידון?? מדובר כאן בשיטת מצליח , שירות מזלזל ורצון לגבות במרמה מלקוחות עקב טעויות של עובדי המקום.
    אודה לייעוץ והכוונה בנושא .

    • יצירת חוב פיקטיבי על ידי חדר כושר
      ליאור חאיק, עו"ד | 02/08/2020 16:09

      שי,

      מי שטוען לחוב עליו להוכיח אותו והנטל עליו ולא עליך.

      אם אין הוכחה לחוב ותוגש תביעה תוכל להגיש כתב הגנה ולשטוח את כל טענותיך.

      כמובן שאם מדובר במקרה רוחבי הדבר מחזק שמדובר בהתנהלות בעייתית.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • חוב פיקטיבי על ידי חדר כושר
        שי | 02/08/2020 16:13

        תודה רבה על המענה המהיר !
        מה זא להוכיח שמדובר בחוב? מבחינתם הייתי רשומה בחדר הכושר עד לא מזמן, למרות שחתמתי על טופס בינואר האחרון( שנאבד משום מה והאחריות נופלת עליי) .
        כיצד עליי לנהוג מול בית העסק? שהבעלים אינו מוכן לדבר עם הלקוחות שלו, או להראות צילומי אבטחה בטענה שנמחקו..