האם ניתן לתבוע ועד בית על פרסום לשון הרע?

  • לשון הרע אשמת שווא ופגיעה בשמי הטוב
    אביב גולד | 01/08/2020 22:26

    לעו"ד שלום רב - ברשותכם, מתנצל על אריכות הפניה שלי.
    למיטב הבנתי נציגות וועד הבניין המשותף עברו על דיני לשון הרע  פגעו בי מאוד בלשון המעטה והוסיפו ופרסמו מכתב שהפיצו ברבים.  *בשל נזילה בדירה שלי מהגג השותף והתעלמות הנציגות לתיקון ועצירת הנזילה דאגתי והוצאתי מעו"ד מכתב בקשה / התראה (קצר) לתיקון הנזילה  בתשובה למכתב ההתראה ששלחתי, קבלתי שדחיית הוועד בענייני
    נובעת בשל היותי חייב כסף לקופה המשותפת בסך של ₪3458 דבר שלא נכון כלל -נקודה. מהלך פוגעני ולא צודק וניתן בקלות להוכחה,  ניסיון להתחמק מאחריות ולהלך אימים, למשוך זמן ולנסות ולנפנף אותי,
    באותו שבוע הנציגות התפטרה, ולא מוכנה להציג בפני ההוכחה לתלונתה לגביי. ומאותו יום שכנים מטיחים בפני שהנציגות היוצאת אמרה להם שאני חייב כספים.  מחד - אני חש שעיר לעזאזל ופגוע מאוד ומאידך- מרגיש שיש לי הזדמנות לעשות  מהלימון מיץ לימון ולתבוע את 3 "חברי" הנציגות - כאמור בעזרתכם המקצועית עורכי הדין. (לנציגות ידוע שהם ביצעו עונש קולקטיבי מנוגד לחוק המכר. בעיה ברכוש המשותף יש לתקן ומיד) *האם הגשת תביעה היא נגד נציגי הוועד בלבד שכשלו בלשונם, בהתנהגותם ובהתנהלותם או גם נגד כלל או חלק מהדיירים שמרגע שנחשפו לדברי השקר והרוע לקחו צד ולא קמו לעזרת בכך הם לוקחים על עצמם אחריות ואשמה והופכים להיות כבולים ושותפים ללשון הרע  כאילו ביצעו בעצמם את העוול כלפי ? בתודה מראש בכבוד רב

    • האם ניתן לתבוע ועד בית על פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 01/08/2020 22:38

      אביב שלום,

      תביעת לשון הרע מוגשת כנגד מי שפרסם לשון הרע כנגדך ולא כנגד מי ששמע את מה שאמרו עליך ולא הגן עליך.

      ממליץ לפנות לייעוץ בטרם הגשת התובענה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • לעו"ד תודה. מבקש להבין את עמדתך
        אביב גולד | 02/08/2020 05:18

        לעו"ד- תחילה תודה על תגובתך המהירה ... להלן ציטוט תשובתך לפנייתי תביעת לשון הרע מוגשת כנגד מי שפרסם לשון הרע כנגדך ולא כנגד מי ששמע את מה שאמרו עליך ולא הגן עליך" לעו"ד זה לא מה שכתבתי 1. הם שמעו 2.הם לא הגנו  3. החסרת - הם ציטטו והשמיעו = משמע שיתפו. בהמשך לתשובתך -לא ברור לי איך דיירים מאותו בניין משותף שציטטו והשמיעו נגדי דברי לשון הרע ללא זהירות יתר והקפדה ,וללא דאגה לבסס השמועה  עומדת להם הגנה. להבנתי, אין הגנה בשיתוף לשון הרע שהרי הבעת דבר פוגעני בציטוט הינו הסכמה ולקיחת אחריות השכן שמצטט לשון הרע מדגיש באומרו את הציטוט חשוב לי שתדע שאני יודע וזה לקיחת אחריות. לעו"ד. הבנתי נכון שהתביעה תוגש נגד שלושת "חברי" הוועד שכיהנו או רק אחד מהם ? בכבוד רב

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 02/08/2020 12:19

          אבהיר את תשובתי -

          עומדת לך עילת תביעה כנגד כל מי שפרסם לשון הרע כנגדך. התנאי לפרסום, מעבר לתוכן הדברים, הוא כי הדברים הגיעו לאוזניו של אדם אחד נוסף זולתך.

          כך, אם מי מהשכנים שמע את מה שנאמר עליך וחזר על הדברים בפורום שבו לפחות אדם נוסף אחד שמע אותם (ולא שמע אותם תחילה ממי שאמר את הדברים במקור), כי אז נראה שעומדת לך עילת תביעה גם כנגד השכן.

          כדי לדעת בדיוק איזה עילות תביעה יש לך וכנגד מי מומלץ להתייעץ עם עו"ד.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il