התפטרות לצורך קבלת דמי אבטלה

  • צריך לשלוח מכתב התפטרות לביטוח לאומי?
    KIRIL | 30/07/2020 20:01

    אם התפטרתי בעצמי בלי סיבה מוצדקת

    האם אני עדיין צריך לשלוח לביטוח לאומי את המכתב התפטרות שכתבתי ומסרתי למעסיק?

    • התפטרות לצורך קבלת דמי אבטלה
      אורנה | 02/08/2020 14:18

       שלום לך,

      ציינת בשאלתך, שהתפטרת ללא סיבה מוצדקת.

      בדקת סיבה מוצדקת באתר ביטוח לאומי? ראה מתוך אתה מובטל

      את ההרשמה באתר שירות התעסוקה, רצוי לעשות לקראת תום 90 ימי המתנה,

      כדי שיפנו אותך לעבודה מתאימה על פי גיל, שכר ועבודה בה עבדת עד כה. ראה בקישור מעלה עבודה מתאימה.

      אלא אם בינתיים רוצים להגיש תביעה להבטחת הכנסה.

      את מכתב ההתפטרות, לצרף באתר שירות, לאחר מילוי תביעה לדמי אבטלה און ליין,

      בתום 90 ימים, אלא, אם רוצים להגיש תביעה להבטחת הכנסה כנ"ל, אזי ניתן להגיש כבר את מכתב ההתפטרות.

      בברכה.

      • זה לא מה שכתוב באתר שירות תעסוקה
        KIRIL | 02/08/2020 21:38

        https://www.taasuka.gov.il/he/InfoAndPublications/FAQ/pages/faq15.aspx

        נראה שאם לא ארשם בסמוך, גם אם צריך להמתין 90 יום, לא אהיה זכאי לדמי אבטלה בתום 90 יום
        האם התשובה שלך וודאית במידה ואייני מגיש הבטחת הכנסה בינתיים?

        • תקופת המתנה לדמי אבטלה
          אורנה | 02/08/2020 22:21

          המידע הרשום באתר שירות התעסוקה ובאתר ביטוח לאומי, מתיחס לתקופה בה שילמו דמי אבטלה, לפי ימי עבודה.

          נכון להיום כל חודש עבודה נלקח בחשבון, גם אם עובדים בו מספר קטן של ימים.

          הבדיקה נערכת על תקופה של 18 חודשים קודמים לחודש הפסקת עבודה, בה יש לצבור 12 חודשי עבודה באופן רציף/לא רציף.

          גם הרשמה בתום 90 יום, עדיין שומרת על זכויות באבטלה כפי שרשמתי מעלה.

          בברכה.

          • גם אם כבר יש לי זכאות לאבטלה בגלל חל"ת?
            KIRIL | 03/08/2020 00:41

            כבר הייתי בחל"ת בכל חודש מרץ 2020
            בגלל הקורונה
            אז גם אם הייתי ויש לי ימי זכאות שעוד נותרו
            ואני התפטרתי הבוקר, אז אני יכול בינתיים רק לשלוח מכתב התפטרות שלי לביטוח לאומי וזהו?
            לא צריך בכלל לפנות לשירות התעסוקה, אלא רק בעוד 90 ימים מהיום, ואז להירשם בשירות תעסוקה, לבחור סיבה - אבטלה/התפטרות וזהו?
            ביטוח לאומי מבחינתם מתי יקבלו דיווח עליי? רק ביום שבו ארשם בעוד 90 יום מהיום?
            ואז יתחילו גם לשלם?