נחקרתי במשטרה כחשוד מה השלב הבא?

  • חקירה במשטרה
    קורן | 30/07/2020 09:59

    נחקרתי במשטרה על אירוע שהייתי מעורב בו. האם לאחר שאדם נחקר במשטרה בחשד הוא צריך לקבל מכתב רשמי שמודיע לו על החלטת המשטרה בעניינו (סגירת תיק / העברה לחקירה), וכמה זמן הוא אמור לחכות לקבלת הודעה כזו?

    • נחקרתי במשטרה כחשוד מה השלב הבא?
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/07/2020 13:04

      פונה יקר, ככל ויוחלט לגנוז את התיק כנגדך אתה אמור לקבל מכתב רשמי המודיע לך על כך. ככל ונחקרת בעבירה מסוג פשע ( שהעונש עליה מעל 3 שנות מאסר) הרי שאתה צפוי לקבל הודעת שימוע מטעם הפרקליטות/תביעות אשר יאפשרו לך להציג את טיעוניך בטרם ההחלטה על הגשת כתב אישום ( במקרה כזה חשוב מאוד לפנות לייצוג ע"י סניגור פלילי ולא לכתוב לבד מכתבים ) בכל מקרה אחר, ככל ויוחלט להגיש כנגדך כתב אישום, אתה תקבל זימון למשפט . אוסיף, כי , לא תקבל הודעה רשמית שהתיק הועבר להחלטת הפרקליטות/תביעות , אך תוכל לברר מצב התיק בתחנה בה נחקרת.  מקווה שהיתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי