סירוב להמצאת מסמכים

  • מסמכים שתובע מעדיף שלא יחשפו
    יפרח | 29/07/2020 19:52

    דרשתי מהנתבע מסמכים שברשותו והם חשובים לי, ( הוא מעדיף להעלימם כי הם לרעתו) במסגרת הליכי גילוי מוקדם. הוא לא מציגם ומתעלם מהחלטת שופט להציגם. השאלה שלי היא רק: מה כל הסנקציות שניתן לנקוט נגדו? האם אפשר למחוק כתב טענותיו?

    • סירוב להמצאת מסמכים
      עו"ד טליה שנברגר | 31/07/2020 10:15

      יפרח שלום רב,

      מפנה אותך לתקנה 122 לתקנות סדר הדין הקובעת:

      122. בעל דין שאינו מקיים צו להשיב על שאלון, צו לגילוי מסמכים, צו לעיון במסמכים או צו למתן פרטים נוספים לפי תקנה 65, הרי אם הוא התובע ימחק בית המשפט או הרשם את תובענתו, ואם הוא הנתבע ימחק בית המשפט או הרשם את כתב הגנתו ודינו כדין מי שלא הגיש כתב הגנה, אלא שרשאי בית המשפט או הרשם להאריך את המועד לקיום הצו.

      משאלתך לא הבנתי האם הגשת בקשה וקיבלת כבר צו או שרק סורבת על ידי הצד השני. אם כבר יש לך צו - תוכל להגיש בקשה בהתאם להוראות תקנה 122. אם טרם הגשת בקשה למתן צו - אנא עשה זאת בהקדם כדי שתוכל לפעול לאחר מתן הצו בהתאם לתקנה 122.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com