עד במשפט החושש מפרסום שמו באינטרנט

  • מתן עדות
    ניר | 29/07/2020 17:55

    בחודש פברואר נקראתי לתת עדות במשטרה על סוחר סמים שנתפס עם הטלפון שלי והודעות ממני. הודתי שרכשתי ממנו סמים.
    כעת מבקשים ממני להגיע לבית המשפט. שוקל פניה לתובעת, לבדוק אפשרות שתוותר על העדות שלי. האם הדבר נפוץ? אין לי בעיה להעיד, אך אינני מעוניין ששמי ייכנס בפרוטוקל הדיון ולאחר מכן יופיע בחיפושים באינטרנט. מוכן לחתום על תצהיר של מה שמסרתי בתחנת המשטרה.

    • עד במשפט החושש מפרסום שמו באינטרנט
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/07/2020 12:52

      ניר יקר, ראשית אני יכול להרגיע אותך, כי ככלל הפרוטוקולים של הדיונים אינם מתפרסמים באינטרנט אלא הכרעות הדין , גזרי דין והחלטות מהותיות. שנית, בהחלט אפשר לשוחח עם התובע ולבקש שיפנה בשמך לבית המשפט באופן שהעדות שלך תעשה בדלתיים סגורות  בהתאם לסעיף 68(ב) 7 לחוק בתי המשפט הקובע: : "
                 (ב) בית משפט רשאי לדון בענין מסויים, כולו או מקצתו, בדלתיים סגורות, אם ראה צורך בכך באחת מאלה....
      (7) הדיון הפומבי עלול להרתיע עד מלהעיד עדות חפשית או מלהעיד בכלל"
      לבסוף, עצם הגשת הבקשה לקיים הדיון בעניינך בדלתיים סגורות, הרי גם אם  תדחה הבקשה, סביר שהבקשה תגרום לכך שהשופט יסתפק בציון ראשי תיבות של שמך , שעה שהוא מחליט להתיייחס לעדותך במסגרת הכרעת הדין. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי