מימון השתלה במסגרת תביעה נזיקית

  • ניתוח
    אבי | 29/07/2020 13:00

    שלום רב,

    1. התובע שנפגע בעבודתו, יצטרך השתלת איבר עקב פגיעתו.

    2. בארץ 30% מתים כל שנה תוך המתנה להשתלת איבר זה, עקב מחסור תורמים, ולפיכך התובע דורש מהנתבעים מימון השתלה בחו"ל עם תמותה של 0%.

    3. ביהמ"ש לא התרשם מהסטטיסטיקה ודורש אישור רפואי שבו צוין שהתובע הספציפי אינו יכול למצוא תורם בארץ.

    4. התובע, עקב החמרת במצבו הרפואי מדי שנה, יצטרך בהשתלה בעוד כ-5 שנים, או יותר, ורק אז יוכל לברר האם הוא נכנס ל-30% של מתים ולהצטייד באישור הנדרש ע"י ביהמ"ש.

    לפיכך ישנן שתי שאלות לעורך/ת דין הנכבד/ה:

    1. האם באור נסיבות הנ"ל ביהמ"ש דווקא כן יכול להתייחס לנתונים סטטיסטיים?

    2. האם בימ"ש יכול להכריע שבעתיד, עם הגעת התובע לצורך ההשתלה וקבלת אישור רפואי הנ"ל, יוכל התובע להגיש תביעה נפרדת רק בגין השאלה של מימון השתלה בחו"ל, ולהכריע שבמקרה זה לא תקבל ביהמ"ש את טענת ההתיישנות?

    תודה רבה

    • מימון השתלה במסגרת תביעה נזיקית
      עו"ד גיל קראוס | 30/07/2020 13:37

      שלום רב,

      להערכתי יהיה קשה לשכנע את בית המשפט להתחשב בנתונים סטטיסטיים אפשריים למקרה שאולי יקרה בעוד 5 שנים. סביר להניח שבית המשפט יתעקש לקבל נתונים למצב הנוכחי ואם המצב לא קיים להערכתי הסיכויים שבית המשפט יאשר פיצוי כעת הוא נמוך מאוד, אם כי אינני מכיר את התיק ואת המסמכים.

      אני לא מכיר פרוצדורה בסיטואציה שבה אתה מתאר בבית המשפט משאיר שאלה כזו ללא הכרעה ומאפשר להגיש תביעה נפרדת. בית המשפט פוסק את מלוא הפיצוי נכון למועד פסק הדין בגין עילת התביעה ולא משאיר קצוות. יש פרוצדורה שנקראת פיצול סעדים ואולי אפשר דרכה לבקש את מה שאתה מתכוון, אם כי ההתיישנות לא תיעצר כעיקרון.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il