פטור מהתייצבות לדיון

  • פטור מהתייצבות לדיון
    מיכאל | 28/07/2020 20:17

    שלום.

    אמא שלי בת 82, ניצולת שואה, מקבלת תגמולי ביטוח סיעודי. היא מאד מוגבלת בניידות וגם מצבה הנפשי מעורער –יש לה חרדות/פוביה סוציאלית מתועדות. יש מחלוקת עם חברת הביטוח לגבי יום קרות מקרה הביטוח המזכה. ברצוננו להגיש תביעה קטנה בעניין לבית משפט לתביעות קטנות. האם יש אפשרות שאמא לאור מצבה הנ"ל תקבל פטור מהתייצבות לדיון? ככל שכן, איך אפשר להשיג את הפטור?

    • פטור מהתייצבות לדיון
      עו"ד טליה שנברגר | 31/07/2020 10:00

      שלום רב מיכאל,

      ראשית, אני בספק אם בית המשפט לתביעות קטנות הוא בית המשפט הנכבד עבורך להגשת התביעה. מציעה לך לבחון קודם כל את עניין הסמכות וכמה משרת את האינטרס שלכם להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. ניתן להגיש בקשה לפטור מהתייצבות, בצירוף אסמכתאות (חוות דעת רפואיות, אבחנות רפואיות, תיעוד רפואי וכו'), אולם לא מן הנמנע שבהיעדר אמך לא תוכלו לקבל פסק דין מאחר ותביעתכם לא תוכח בפני בית המשפט. אם ממילא עדותה אינה רלוונטית לטענות שלכם לגבי המועד - המצב פשוט יותר. מציעה שתשקלו האם בנסיבות המקרה הפטור מהתייצבות אינו פוגע בעילת התביעה שלכם או באפשרות להוכיח אותה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com