המצאת אזהרה בהוצאה לפועל לחייב המתחמק לקבלה

  • אזהרה- כלים שלובים
    חיון | 28/07/2020 08:14

    באם חייב( המתחמק מקבלת אזהרה) צופה באזהרה נגדו בתיק הוצלפ באמצעות כלים שלובים- סיסמה. האם זו נבחרה כדין או לכל הפחות תחליף מסירה? האם יש דרך טכנית לדעת אם הוא צפה באופן שצויין לעיל? ( בדומה לדרך בו ניתן לצפות בצפיות בנט המשפט)

    • המצאת אזהרה בהוצאה לפועל לחייב המתחמק לקבלה

      בס"ד

      שלום לך

      המצאה לחייב לפעמים בהחלט יכולה להיות מאתגרת.

      ישנם מספר דרכי המצאה לחייב הגם שהוא מתחמק מקבלת ההמצאה. (האזהרה)

      מסירה אישית לבן משפחה של החייב הנחזה להיות בן 18. (מצריך תצהיר מוסר)

      מסירה אישית באמצעות הדבקה על הדלת לאחר 3 ביקורים בתאריכים שונים ושעות שונות. (מצריך תצהיר מוסר).

      האם לחייב יש עורך הדין המעודכן בתיק ההוצאה לפועל ? במידה וכן ניתן להמציא לו את האזהרה.

      תגובה של החייב בתיק ההוצאה לפועל ו/או הגשת בקשה מטעמו יכולה להיחשב כהמצאה.

      גם חייב שסירב לפתוח את הדלת (בהנחה שהוא עומד מאחוריה ולא מישהו אחר) יכולה להיחשב בהמצאה תקינה לאחר פירוט נכון בתצהיר.

      כוח רצון והרבה נחישות

      בהצלחה

      בברכה,

      רותם שכטר, עו"ד

      בוסל 11, כפר סבא
      טלפון: 054-5298233 ; מייל: Rotem.schachter@gmail.com

      • המשך
        חיון | 30/07/2020 09:25

        השקעת בתשובה. תודה. לצערי התשובה לא עונה לשאלתי. יודע כל מה שציינת. האם תוכל לענות ספציפית על השאלה כפי שהיא?

        • האם כניסת חייב לתיק תחשב בהמצאת אזהרה

          שלום

          אין בחוק תשובה חד משמעית. הנטייה היא להחמיר ולא לאפשר להסתמך על עיון / כניסה לתיק ההוצאה לפועל.

          מצרף לך נקודתית פסיקת בית המשפט העליון שתענה לשאלתך הראשונה.

          מתוך פס"ד רע"א 2793/01

           "מאחר שהמשיב עיין בתיק ההוצל"פ לצורך עניין ספציפי – הוא צו עיכוב היציאה מן הארץ – "מבלי 'שנקרתה בדרכו' האזהרה בתיק ההוצל"פ", לא ניתן לראות בעיון כאילו נמסרה האזהרה לידי המשיב."

          "לעניין הליכי הוצאה לפועל הכלל הוא שהמצאת האזהרה בפועל ממש היא תנאי מוקדם לקיום ההליכים או לתחילת מניינם של מועדים, ואילו הידיעה על דבר האזהרה כ"כתחליף להמצאה" היא היוצא מן הכלל".

          "במקרה הנדון לא הומצאה למשיב אזהרה בדבר הליכי ביצוע השטרות; ממילא לא הוסברה לו זכותו להתנגד. ידיעתו כי נפתחו נגדו הליכי הוצאה לפועל אין בה כדי לרפא את הפגם, אפילו היה מוצא בתיק העתק של האזהרה."

          לשאלתך השנייה - אין אפשרות צפייה כמו בנט המשפט.

          בברכה,

          רותם שכטר, עו"ד

          בוסל 11, כפר סבא
          טלפון: 054-5298233 ; מייל: Rotem.schachter@gmail.com

          • שוב תודה ו
            חיון | 30/07/2020 16:09

            שוב תודה. תשובה יסודית. אתה סבור שיש סתירה מיניה והיה בין תשובתך לסיפא? כלומר אם אין אפשרות להוכיח שצפה; אזי אין שאלה........