פתיחת תיק הוצל"פ כנגד חברה זרה או חייב תושב חוץ

  • חברה זרה בהוצאה לפועל
    אלמוג | 27/07/2020 23:34

    חברה זרה תבעה אותי בבית משפט השלום בארץ והפסידה. בית המשפט קבע שהם ישלמו לי הוצאות המשפט 7000 ש"ח החברה הזרה לא שילמה לי. אין סניף בארץ אני רוצה לפתוח תיק הוצאה לפועל, איזה כתובת לרשום? האם אפשר כתובת בחו"ל? האם אפשר את כתובת עורך הדין של החברה שייצג אותה בתיק בארץ נגדי?

    • פתיחת תיק הוצל"פ כנגד חברה זרה או חייב תושב חוץ

      בס"ד

      אלמוג שלום לך

      אתה הזוכה בתיק ולכן תוכל לפתוח את תיק ההוצאה לפועל בכל סניף הוצאה לפועל שתבחר. שים לב - ברגע שפתחת את תיק ההוצאה לפועל בסניף מסוים, שם התיק יתנהל גם בהמשך.

      יש בידך פסק דין ולכן ההנחה היא שיש בידך גם את כתובת החברה בחו"ל וגם את כתובת ב"כ החברה בישראל.

      במילוי טופס הבקשה לביצוע פסק הדין ניתן למלא את כתובת החברה כפי שמצוין בפסק הדין. השאלה העיקרית שצריכה לעניין אותך הינה מסירת האזהרה לחייב.

      ישנם מספר דרכים להמציא את האזהרה לחייב אבל מומלץ מאוד לשאול את פקידת ההוצאה לפועל במעמד פתיחת התיק מה הדרך המהירה ביותר.

      לצורך העניין במקרים מסוימים ניתן להגיש את האזהרה לעורך הדין של החייב בישראל בהתקיים מספר תנאים ("המצאה למורשה").

      במקרים בהם הזוכה לא מצליח לאתר את החייב ניתן להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל הנקראת - תחליף המצאה. הבקשה מאפשרת לרשם ההוצאה לפועל להפעיל שיקול דעת נרחב כיצד ניתן לאתר את החייב ולהמציא לו את המסמכים בתיק.

      בהצלחה רבה

      רותם שכטר, עו"ד

      בוסל 11, כפר סבא
      טלפון: 054-5298233 ; מייל: Rotem.schachter@gmail.com