שאלה בנוגע לעבירת ההתחזות

  • התחזות?
    צחי | 24/07/2020 19:02

    אדם ששאל לשמי והתבדחתי ואמרתי שם אחר.בלי מטרה להונות או להשיג רווח. זו עבירה פלילית? מה צפוי לי?

    • שאלה בנוגע לעבירת ההתחזות
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/07/2020 07:47

      צחי יקר, המקרה שאתה מתאר אינו מהווה עבירה פלילית- בכדי שהדבר יהווה עבירה פלילית, צריך להראות שהאדם התחזה לאדם חי או מת ומתוך כוונה להונות. במקרה שאתה מתאר, כלל לא ברור אם התחזית לאדם שאכן חי או מת  וברור שלא הייתה לך כוונה להונות. למען הנוחות רצ"ב סעיף 441 לחוק העונשין המסדיר הסוגיה: " 441. המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים; התייצג כאדם הזכאי על פי צוואה או על פי דין לנכס פלוני והוא עושה זאת כדי להשיג את הנכס או את החזקתו, דינו - מאסר חמש שנים." מקווה שהייתי לך לעז
       "
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי