האם הבנק יכול לפנות לערב לאחר שנה מפתיחת ההליך?

  • ערבות לחייב בהליך פש"ר.
    אסף | 24/07/2020 14:24

    חתמתי ערבות לחבר על הלוואה וקיום הוא קיבל
    צו כינוס ועבר למעלה מעל שנה, לא שילמתי דבר אך הבנק מתכוון לפנות אלי , גם אם אשלם והגיש תביעת חוב היא תידחה בגלל הזמן שעבר,
    מה ניתן לעשות ?

    • האם הבנק יכול לפנות לערב לאחר שנה מפתיחת ההליך?
      עו"ד נילי רובינוב | 03/08/2020 09:03

      שלום וברכה, צר לי לשמוע שחתמת כערב להלוואה של חבר והוא נכנס להליך חדלות פירעון. מאחר והלווה העיקרי נכנס להליך חדלות פירעון הרי שהבנק יוכל כעת לפנות אליך למימוש ערבותך. בהתאם, תוכל לשלם ולהגיש תביעת חוב נגד הלווה (ייתכן ותצטרך להגיש בקשה להארכת מועד למען הזהירות) ולציין כי מוגשת תביעת החוב במועד הזה מאחר ורק עכשיו הבנק פנה אליך למימוש ערבותך. לתשומת ליבך כי ייתכן והבנק התרשל ולא פעל כדין וככל ואכן כך הדבר ניתן להודיע על ביטול הערבות (יש לבחון תחילה את התנהלטת הבנק).

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com