האם מותר להשתמש בלוגי של מישהו אחר

  • זכויות יוצרים על לוגו שלא לצורך העתקה
    זכויות יוצרים על לוגו | 20/07/2020 11:03

    אני רוצה לשווק את המוצרים שלי לארגונים מסוימים והייתי רוצה להוסיף לוגו של אותם ארגונים שאני פונה אליהם. את הלוגואים אני מוצאת בגוגל. השאלה אם מותר לי להשתמש בזה ללא בקשת רשות מהמפרסם? (לצורך הדוגמא- האם מותר לי להוריד לוגו מויקיפדיה ולהציג אותן באתר שלי?)

    תודה.

    • האם מותר להשתמש בלוגי של מישהו אחר
      עו"ד גיא קדם | 27/07/2020 12:32

      שלום,

      ככלל אפשר להשתמש בסימן מסחר של אחר לצורך תיאור הטובין או השירותים של אותו אחר, אם אין דרך אחרת לתאר אותם ואם הדבר נעשה במידה ובתום לב (לדוגמה - מוסך יכול להשתמש בלוגו של פולקסוואגן אם הוא מספק שירות לרכבי פולקסוואגן).

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com