כיצד ניתן לאתר חברה לצורך מימוש פסק דין?

  • מימוש פסק הדין
    אורן | 19/07/2020 17:57

    שלום רב! קיבלנו פסיקת דין בתביעה קטנה. הפסק דין קובע שחברה מסוימת צריכה לשלם לנו סכום מסוים תוך 30 יום. הבעיה שבעל החברה הוא נוכל שמחליף שמות של החברה כל הזמן... איך אפשר לבדוק שהחברה קיימת ויהיה ניתן לגבות ממנה באמצעות הוצאה לפועל את הסכום המגיע לנו.
    תודה רבה
    בברכה

    • כיצד ניתן לאתר חברה לצורך מימוש פסק דין?
      עו"ד נילי רובינוב | 22/07/2020 10:36

      שלום וברכה, על מנת לאתר חברה אתם צריכים שיהיה ברשותכם את מספרה הרשום של החברה ברשם החברות (לכל חברה בע"מ יש מספר ח"פ שזה בעצם כמו מספר תעודת זהות שלה). חשוב לציין כי לאור מה ששאלתם, עולה כי מי שחייב לכם זו החברה עצמה ולא הבעלים שלה ולכן אם החברה תיסגר לא תוכלו לגבות את פסק הדין. ישנם מקרים בהם ניתן לבצע "הרמת מסך" ובעצם להחיל את החוב של החברה על הבעלים של החברה.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com

      • מימוש פסק הדין
        אורן | 22/07/2020 12:52

        היי...
        בדקתי ברשם החברות החברה מופיעה אבל איך ניתן לדעת אם היא פעילה או כבר לא? ואיך ניתן לגבות את החוב מבעל החברה אם השופטת זיכתה אותו וחייבה רק את החברה?