מתי לא מומלץ להגיש תביעת רשלנות רפואית?

  • רפואה פרטית - רשלנות
    אלון | 19/07/2020 17:46

    ביצעתי ניתוחון קטן ברפואה הפרטית באחד האזורים הצנועים.לאחר הניתוח הרופא לא נתן לי שום משככי כאבים להרגעת האזור או אנטיביטיקהץ כעבור יומיים מרגע הניתוח החל חום גבוה ולאחר שלושה ימים אושפזתי בבית חולים. עכשיו ברוך השם אני בסדר אבל, הרופאים באשפוז אמרו כי הכול קרה בגלל זיהום באזור הניתוח. האם יש כאן רשלנות רפואית?

    • מתי לא מומלץ להגיש תביעת רשלנות רפואית?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 21/07/2020 18:20

      אלון שלום,

      צר לי לשמוע כי סבלת מכאבים אך לשמחתי, כעת הנך בסדר ולא נגרם לך חלילה נזק בלתי הפיך.

      לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית, יש להוכיח לא רק כי בוצעה פעולה רשלנית אלא כי בעקבות אותה פעולה או טיפול רשלני נגרם נזק מוחשי.

      במצב בו נגרם נזק, שאינו ממשי אשר בגינו ניתן יהיה אולי לזכות בפיצוי כלשהו, אך לא משמעותי, הואיל ולא נגרם נזק ממשי ובלתי הפיך ו/או נכות, יש לשקול היטב כדאיות הגשת התביעה, לאור העלויות הגבוהות הכרוכות בניהול תביעת רשלנות רפואית.

      במקרה שאתה מתאר, על פניו נראה, כי על אף הסבל וחוסר הנעימות עקב עליית החום ואשפוז של 3 ימים, כדאיות הגשת תביעה מוטלת בספק.

      מאחלת לך בריאות והצלחה!

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com