מחיקת אמצעי זיהוי מהמאגר המשטרתי

  • טביעות אצבע וד. נ. א
    תליה | 19/07/2020 15:03

    האם ניתן לבקש שימחקו טביעות אצבע. רוק. תמונה מהמשטרה.???

    • מחיקת אמצעי זיהוי מהמאגר המשטרתי
      עו"ד ארז אבוהב | 19/07/2020 18:52

      ערב טוב,

      למשטרת ישראל יש מספר מאגרים חסויים: מאגר טביעות אצבע, מאגר ד.נ.א, מאגר תצלומים ומאגר קולות. פרטי הזיהוי של אדם שנחקר בחשד לביצוע עבירה כלשהי נשמרים במאגרים הנ"ל בהתאם לסוג העבירה שנחשדו ומנוהלים בדר"כ ע"י מנהלי מעבדות המז"פ. המאגרים משמשים לצורך עבודת המשטרה.

      במידה והנחקר הוא קטין והתיק נגדו נסגר מחוסר אשמה, יוכל לבקש למחוק את פרטי הזיהוי מהמאגרים. בכל מקרה אחר, ובמידה והתיקים נסגרו, יכול אדם לפנות לקצין אח"מ בתחנה בבקשה למחוק את פרטי הזיהוי מהמאגרים ולנמק את הסבריו שלא היה מקום מלכתחילה ליטול ממנו את אמצעי הזיהוי ולפרט את הפגיעה בו. הבקשה מוגשת בהתאם לסעיף 11 ג' לחסד"פ (סמכויות אכיפה חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), תשנ"ו-1966.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      מרמורק 3, תל אביב

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com