שאלה בנושא הסגת גבול פלילית

  • ביקור זרים בגינת הבי המשותף
    אילן | 18/07/2020 23:39

    הגינה שלנו בבניין גדולה ומטופחת ומושכת גם בעלי כלבים שאינם מתגוררים אצלנו. בלי קשר האם הכלבים האלו עושים או לא את צרכיהם ברחבי הגינה שלנו - האם עצם הכניסה שלהם לשטח הגינה שלנו הוא הסגת גבול ואם כן, מה ניתן לעשות בעניין?

    • שאלה בנושא הסגת גבול פלילית
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/07/2020 11:04

      אילן יקר, לצערי, אינני איש בשורות עבורך בנוגע לשאלתך, שכן המקרה שאתה מתאר אינו נכנס לגדר המעשים הפליליים- סעיף 447 לחוק העונשין שעניינו הסגת גבול קובע : " 447. (א) העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים:
      (1) נכנס לנכס או על פניו;
      (2) לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין.
                (ב) נעברה עבירה לפי סעיף זה כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - מאסר ארבע שנים. "
      כלומר, אם אין מטרה להפחיד, להעליב, להקניט או לעבור עבירה בנכס הרי שאין מדובר בהסגת גבול- קל וחומר, שאתה מדבר על גינה של בית משותף. ייתכן שכדאי לך לברור בפורום דיני מקרקעין מה ניתן לעשות בהקשר האזרחי למיגור תופעה זו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • הסגת גבול פלילית
        אילן | 22/07/2020 11:58

        עו''ד מורשתי, תודה על תגובתך.
        שאלתי הועלתה לאחר שאשתי העירה לאחד מבעלי הכלבים האלו וזה בתגובה החל לקלל אותה בשמות גנאי.
        האם אירוע כזה מספק כדי להוציא לו מכתב התראה ספציפי שאם ייבקר שוב בגינתנו הוא ייתבע על הסגת גבול (גם אם בכל ביקוריו הבאים הוא ימלא פיו מים)?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 22/07/2020 15:00

          אילן יקר, לגבי מכתב התראה ספצפי בנושא- הרי שיש לבדוק הסוגיה עם עו"ד בתחום המשפט האזרחי.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • הסגת גבולות בין שכנים
            עזרה דחוף | 16/01/2024 22:38

            שלום, אני גרה בבניין שבכל קומה יש ממד קומתי , עברו לגור בקומה שכנים חדשים שאמרו לי לפנות תממד מהדברים שלי כי זה לא מחסן ,דברתי אם פיקוד העורף ונאמר לי שכן ניתן לאחסן שם דברים אישיים רק לא בהגזמה שישאר מקום לשעת חירום ,השכנים החדשים פשוט לקחו וזרקו את כל הדברים שלי ,מה עושים עכשיו?