אני בגיר אבל הורי מתערבים בחיים שלי

  • בעיה עם ההורים
    נועם | 18/07/2020 07:18

    שלום, יש לי בעיה גדולה שאני מתקשה להתמודד איתה בזמן האחרון. אני יסביר לך מה הבעיה, ותאמר לי בבקשה מה אפשר לעשות בעניין הזה מבחינה משפטית ומה האפשרויות.

    אני בן 28, ההורים שלי גרושים. אני מנסה להתקדם באופן כללי בכל מיני תחומים בחיים, ובאופן כללי התקדמתי באופן משמעותי בזמן האחרון מכל מיני בחינות. גם מבחינה כלכלית, תעסוקתית, תפקודית ועוד. יש לי נכות מטעם ביטוח לאומי, אבל מדובר בנכות קלה שלא משפיעה באופן משמעותי על ההתנהלות שלי.

    הבעיה היא שההורים לפעמים פונים לכל מיני מקומות, ומפריעים לי ומספרים עליי שקרים בכל מיני מקומות וזה גורם לי לנזק משמעותי והרבה בלאגן וסכסוכים מהרבה בחינות. לדוגמא, ההורים היו בבנק בשיחה עם המנהל סניף בבנק. והם צעקו על המנהל שאני אדם לא אחראי, טיפש, ולא מתנהל נכון עם כסף. הם אסרו עליו לתת לי הלוואות, לנהל את החשבון בדרכים מסוימות ואפילו כמעט הוגבלתי בחשבון בגלל ההורים. כמובן שכל מה שההורים אומרים כמעט הכל שקרים ושטויות.

    פעם אחרת, שכרתי דירה וחתמתי חוזה שכירות עם בעל הדירה. כמה ימים אחר כך, ההורים יצרו קשר עם בעל הדירה וצעקו עליו בטלפון ודרשו ממנו לבטל את השכירות איתי. מיד אחר כך נאלצתי להתפנות מהדירה בגלל שההורים הרסו לי את כל העניין.

    הייתה גם פעם אחת, שההורים פנו לרווחה ודיברו עם עובדת סוציאלית ברווחה. הם צעקו עלייה והמציאו לה עליי שטויות וסיפרו לה שאני אדם דפוק, לא אחראי ועושה המון שטויות ולא יודע איך לתפקד ולהתנהל בצורה נכונה. כמובן שזה ממש לא נכון, אבל בכל פעם אני נדרש להוכיח שאני בסדר וזה מעצבן ואין לי כוח להתמודד עם דברים כאלה.

    ההורים לא אפוטרופוס, ואין לי אפוטרופוס. אבל הם מתנהגים כאילו הם אפוטרופוס. אני דורש לדעת באופן מיידי מה אפשר לעשות בעניין מבחינה משפטית ואיך אפשר לטפל בבעיה הזאת.

    מקווה שהצלחתי להסביר הכל ושהצלחת להבין מה הבעיה. אם תוכל להסביר לי מה אפשר לעשות מבחינה משפטית, אעריך את זה מאוד, תודה.

    • אני בגיר אבל הורי מתערבים בחיים שלי
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 22:48

      נועם שלום,

      אכן, כל עוד לא מונה לך אפוטרופוס, בהיותך אדם בגיר - זכותך לנהל את חייך, בהתאם לרצונך.

      אתה יכול לפנות לכל גורם שאליו פונים הוריך כדי להסדיר את הדברים, אולם מן הסתם לא יהיה לזה סוף ותהיה תמיד בעמדת התגוננות.

      לחילופין - אתה יכול לקבל ייצוג משפטי, בעזרתו תפתח בהליך נגד הוריך, כדי להפסיק את מעשי הוריך.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il