האם על בימ"ש לדחות דיון בשל מחלה קשה של בעל דין?

  • האם חולה סרטן נחשב "אדם עם מוגבלות" בבית המשפט?
    לאה | 16/07/2020 08:33

    האם חולה סרטן מוגדר "אדם עם מוגבלות" בבית המשפט והאם שופט שמקיים דיון למרות מחלת הסרטן פוגע לפי חוק זכויות אנשים עם מוגבלויות?

    האם שופט שמתעלם ממחלת הסרטן של בעל דין ומסרב לדחות דיון או בקשות פוגע בחולה הסרטן ועוול כלפיו?

    • האם על בימ"ש לדחות דיון בשל מחלה קשה של בעל דין?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 19/07/2020 19:47

      לאה שלום,

      בבואנו לשאול האם ומתי חולה סרטן נחשב לאדם עם מוגבלויות, יש לבחון כל מקרה לגופו.

      התשובה תלוייה בגורמים רבים, בין היתר, מצבו הגופני והנפשי של החולה במועד בו אמור להתקיים הדיון. בית המשפט ייעתר לבקשה לדחיות מועד דיון רק במקרים מיוחדים המצדיקים זאת.

      על מנת שבית המשפט יוכל לבחון את הבקשה בצורה אמיתית, על המבקש לצרף לבקשה מסמכים ובמקרה הנוכחי, מסמכים רפואיים המהווים הוכחה וראיה מספיקה למצבו של החולה ועדות לכך שאינו יכול להתייצב במועד הדיון. במידה והנך מיוצגת על ידי עורך דין, יוגשו המסמכים כמובן באמצעותו ואם לא, ניתן להגישם ע"י טפסים מיוחדים המיועדים לכך.

      במידה ולא הוגשו המסמכים כנדרש, אין באפשרותו של ביהמ"ש לבחון את המקרה לגופו על מנת ליתן החלטה ראויה.

      בכל בקשה לשינוי מועד דיון המוגשת בשל נסיבות אישיות של בעל דין או בא-כוחו, יבחן בית המשפט בנוסף למסמכים שהוגשו כראיה למצב בעל הדין החולה, אם ניתן היה להיערך מראש, או אם ניתן למצוא פתרון סביר שיאפשר את קיום הדיון במלואו או בחלקו.

      נסיבות אישיות חריגות שאינן צפויות מראש, עשויות להצדיק את שינוי מועד הדיון ובמידה ולמרות שקיימת הצדקה כאמור והוגשו ראיות מספיקות התומכות בכך, השופט מתעלם ממצבו של בעל הדין החולה ממחלת הסרטן, אין ספק כי יש כאן  פגיעה ממשית בזכויותיו של החולה ולכן מן הראוי לערער על ההחלטה ורצוי לעשות זאת באמצעות עורך דין.

      איחולי החלמה ובריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com