נפילה באוטובוס: מי אמור לפצות נוסעת שנפצעה בעקבות עצירת פתע?

  • נפילה באוטובוס
    ענת | 15/07/2020 12:08

    שלום לכולם,

    לפני כ-3 חודשים חזרתי מעבודתי הביתה באוטובוס ובשל עצירת פתע פתאומית שנאלץ הנהג לבצע (בשל התפרצות של רוכב לכביש), עפתי יחד עם כל מטלטלי מסוף האוטובוס לקדמתו. הנהג שאל אם להזמין אמבולנס וסירבתי. המשכתי עימו בנסיעה עם כאבים עד לכיוון הבית. עוד באותו היום ניגשתי למרפאה לצורך אבחנה. הרופא שלח אותי לבצע צילומי גוף ועשיתי אותם (לא נגרמו חבלות פנימיות או שברים). הכאבים לא הפסיקו ואף התעצמו בימים שאחרי וליוו אותי במשך קרוב לחודש נוסף, אך לא נגרם נזק משמעותי מלבד שטפי דם, נפיחויות, "כחולים" וכאבים בכל הגוף.

    את המכות תיעדתי, את פרטי הנהג וכרטיס הנסיעה שמרתי. פתחתי קריאה בחברת האוטובוסים והיום צלצלו להודיע שכדאי שאפנה לחברת הביטוח שלהם. נתנו לי מס' פוליסה ומס' אוטובוס. איך ממשיכים מכאן? האם יש סכום פיצוי קבוע בחברת הביטוח? האם עלי להתנהל לבד מול חברת הביטוח? מה עלי לעשות כדי להגיע מוכנה לתביעה? תודה מראש.

    • נפילה באוטובוס: מי אמור לפצות נוסעת שנפצעה בעקבות עצירת פתע?
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 19/07/2020 18:27

      שלום רב,

      מדובר בתביעת לפיצוי בגין תאונת דרכים.
      הפיצוי מתבסס על הנזק/אחוזי הנכות שנגרמו כתוצאה מהתאונה, ולכן אני ממליצה לתעד את כל הפגיעות בגוף ושל שטפי הדם.

      חשוב לפנות לקבל טיפול רפואי ולהתלונן על בעיה שתתעורר כתוצאה מהתאונה.
      יחד עם זאת, חשוב לשמור את כל הקבלות וההוצאות שהיו כתוצאה מתאונת הדרכים.

      עשית נכון כאשר לקחת את פרטי האוטובוס, אולם בתביעה מול חברת הביטוח יהיה לך קשה להתנהל מאחר ואינך מכירה את אופן חישוב הפיצוי ולכן אני ממליצה בחום לפנות ולהתייעץ עם עו"ד מהתחום.

      ראוי לזכור ששכר הטרחה הוא נגזרת של הפיצוי וקבוע בחוק.
      בהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il