נזק גוף מול נזק לרכוש- את מי תובעים?

  • תאונה עם רוכב אופניים
    חני | 13/07/2020 16:52

    עברתי תאונת דרכים עם רוכב אופניים חשמליות. לא ראיתי אותו בחושך והוא היה ללא תאורה וחשוב לציין כי נהג באמצע הכביש שהוא ממש אבל ממש לא מציית לחוקי התנועה. האם יש את מי לתבוע שכן אין לו ביטוח?

    • נזק גוף מול נזק לרכוש- את מי תובעים?
      עו"ד עדי רחמים | 20/07/2020 13:11

      חני שלום.

      ראשית אאחל לך החלמה מהירה.

      שאלתך נחלקת ל-2- במידה והנך מעוניינת לתבוע עבור נזקי הגוף שנגרמו לך כתוצאה מהתאונה את זכאית לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את רכבך במועד התאונה ואין רלוונטיות לגורם האשם.

      במידה והנך מעוניינת בתביעה עבור נזק הרכוש שנגרם לרכבך- כאן הגורם האשם בתאונה רלוונטי ואת זכאית לתבוע את הגורם המזיק, דהיינו, רוכב האופנים, על הנזקים שנגרמו לרכב, שלטענתך אשם בקרות התאונה ונדרשת להוכיח אשמתו.

      ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com