האם ניתן להתנגד לביצוע שטר בשל כישלון עסקה?

  • שאלה בעניין התנגדות לביצוע שטר
    רונן | 13/07/2020 13:46

    שלום רב,

    מסרתי המחאה לצורך הבטחת עיסקה שרציתי לבצע לרכישת זכיינות שלא יצאה לפועל בסופו של יום.

    המחזיק בהמחאה (בעלי הזיכיון) אמר שהוא לא פודה את ההמחאה בשל אי קיום העיסקה אלא בגלל שכר טרחה שעורך דינו מבקש עבור הליווי לצורך החתימה על העיסקה. (באופן מפתיע עורך הדין מבקש שכר טרחה בגובה ההמחאה).

    האם אני יכול להתנגד?

    תודה רבה

    • האם ניתן להתנגד לביצוע שטר בשל כישלון עסקה?
      עו"ד נילי רובינוב | 28/07/2020 23:47

      שלום וברכה, צר לי לשמוע שהעסקה לרכישת הזכיינות לא צלחה ובסופו של יום לא נחתם ביניכם הסכם. במענה לשאלתך - האם יש התייחסות כלשהי בשטר ו/או בהתכתבות ביניכם אודות מהות נתינת השטר? ככלל, אתה רשאי להתנגד לביצוע השטר בטענה לכישלון תמורה שכן העסקה לא השתכללה והשטר ניתן לצורך הבטחת העסקה אולם נטל ההוכחה מוטל עליך להוכיח את נסיבות מתן השטר וכי הוא ניתן להבטחת החתימה על הסכם הזכיינות שלא צלח ולא לכיסוי הוצאות הצד שכנגד.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com