התמודדות מול אב שמפר את הוראות הסכם הגירושין

  • התנהלות שלא הסכם הגירושין
    הסכם גירושין | 12/07/2020 20:38

    שלום,
    ברצוני לברר מה ניתן לעשות אם הגרוש לא מחזיר את הילדים בשעות הכתובות בהסכם. מחזיר מאוחר יותר ולעיתים גם ב 23:30 לערך ואינו מעדכן אותי בדבר עיכובים/ איחורים אלה.
    בנוסף, הוא לא מפסיק לתחקר את הילדים על כל הפעילות שלי איתם, מה הם אוכלים ? איפה היינו ? ומעמיד אותם במצב מאוד לא פשוט.
    מתבטא כלפיי בצורה בוטה ומזלזלת וכל הזמן גורם לי להרגיש מאויימת.
    זורק משפטים כמו "קחי עו"ד, אני פונה לרווחה" " עשיתי מעקב והכל מתועד" ועוד.
    חשוב לי לציין שאני עושה מעל ומעבר עבור ילדיי.
    בנוסף, לא משלם את המזונות צמוד למדד ואינו משלם חצאים בביטוח הבריאות.
    אודה לתשובות מה ניתן לעשות ?

    • התמודדות מול אב שמפר את הוראות הסכם הגירושין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 20:30

      שלום רב,

      אפרק את השאלה למספר חלקים :

      א. אם האב אינו מחזיר את הילדים במועד שנקבע בהסכם הגירושין, את יכולה לפנות למשטרה ולהגיש תלונה על פרת צו שיפוטי.

      ב. לגבי התחקור של הילדים - בני כמה הילדים ? האם הם מעדכנים אותך לגבי ה"חקירות" שהם עוברים ?

      ג. אם אינו משלם את מלוא המזונות (הפרשי הצמדה, הוצאות בריאות וכל הוצאה אחרת), את זכאית לפנות ללשכת ההוצאה לפועל ולפתוח נגדו תיק, לגביית הסכומים המגיעים לך ממנו.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il