הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תשלומי פנסיה לחברים במצב של קיבוץ בפירוק

  • תשלומי קיבוץ
    מאיר | 12/07/2020 09:04

    אני קיבוצניק בקיבוץ מופרט לחלוטין, כשמעמד החבר הוא "עצמאות כלכלית". המשמעות היא שאני ככל אזרח אחר במדינה משלם אישית ביטוח לאומי ומס הכנסה. תקנון הקיבוץ מחייב את החבר לעשות לעצמו פנסיה, וכך אני עושה. כיום אני עצמאי אבל עד לא מזמן הייתי שכיר ובשתי המסגרות אני משלם לפנסיה. ביום יציאתי לפנסיה אני אצטרך לאשר לקיבוץ לברר את כל סכומי הפנסיה שאני זכאי להם ועם סך הסכום יגיע לפחות מ- 40% מהשכר הממוצע, הקיבוץ ישלים את היתרה. נתון נוסף הוא שהקיבוץ יצא להפרטה ("היום הקובע") ב- 2005, משמע הפרשות הפנסיה מאותו היום היו שלי אישיות ולקיבוץ לא היה כל חלק. נודע לי שבהליך יציאה לפנסיה, ולאחר שהקיבוץ יידע מה היא הקיצבה שאקבל (ללא ביטוח לאומי), הוא ייקח את הקיצבה הפרטית שלי לחשבונו כל חודש, יוסיף את ההשלמה המתחייבת ויעביר לי את מלוא הסכום.

    אני חושב שיש פה מהלך של תנועת כסף לא חוקי, הקיבוץ לא יכול לקחת קיצבה פרטית ולחשבונו גם אם הוא "במעבר". טענתי היא שהקיצבה הפרטית חייבת לעבור ישירות לחשבוני, שהרי היא נצברה על ידי אישית, והקיבוץ לאחר שאני אעדכן אותו באופן קבוע על סכום הקיצבה מדי חודש וחודשו, אז הוא יעביר את ההשלמה בהתאם. מעבר הקיצבה האישית שלי קודם לחשבון הקיבוץ עלולה לסכן את קבלת הפנסיה משום שהקיבוץ עלול להקלע למצב כספי שיקשה עליו להעביר אותה אלי או מכל סיבה שהיא. אני מבקש את חוות דעתכם על כך והאם אני צודק בטענתי. תודה מראש.

    • תשלומי פנסיה לחברים במצב של קיבוץ בפירוק
      עו"ד יעל פרי | 16/07/2020 10:06

      מאיר שלום,

      תקנון הקיבוץ הוא החוזה המחייב בין הקיבוץ לבין חבריו ולפיכך כל תנאי הפנסיה ואופן התשלום קבוע בתקנון של הקיבוץ המדובר.

      נוכח האמור לעיל, הרי שאינני יכולה להשיב לפנייתך באופן ספציפי מאחר ולא בדקתי את המסמכים של הקיבוץ המדובר.

      יחד עם זאת, אציין כי באופן עקרוני אכן אתה צודק בהנחה שלך שאם הקיבוץ יירד מנכסיו ויחל בהליכי פירוק, הרי שהפנסיה של החברים עומדת גם היא בסכנה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il