עו"ד פרטי או עו"ד מהסיוע המשפטי

  • סיוע משפטי לעומת עו״ד בתשלום
    לילך | 11/07/2020 09:58

    שלום,

    רציתי לדעת בבקשה האם זה נכון שעו״ד מטעם המדינה דרך הסיוע המשפטי מקבל כ5 אלף שח לתיק גירושין ולכן היחס שלו לתיק הוא כבדרך אגב ,
    אין לו עניין להתעמק או להתייחס באופן פרטני למיילים,ובאמת לבוא לטובת הלקוח בתיק? מכיוון שהוא גם מוצף בתיקים כאלו מטעם הסיוע וכיוון שהשכר עליהם בין כה נמוך זה היחס לתיקים?
    וכל מטרתו הוא לסגור את התיק כמה שיותר מהר?

    לעומת עו״ד בתשלום שמקבל כ50/70 ש״ח שיתאבד על התיק ויעשה הכל למען המיוצג שלו?

    אני מעוניינת בעורכת דין מסויימת שעובדת גם דרך הסיוע
    וגם באופן עצמאי , מגיע לי סיוע מתוקף מצבי האישי
    ואני ממש חוששת שאפול בין הכיסאות
    ביחוד לאור העובדה שבעלי מיוצג באופן פרטי ע״י עורכת דין שאני גם רואה כמה היא מעורבת בתיק שלו וכמה נלחמת למענו ,

    האם כדאי לי לקחת הלוואה או לגייס כסף ולשכור את העו״דית שאני רוצה באופן פרטי כדי לקבל ייצוג מוצלח יותר?

    אשמח לתשובתכם הכנה ,
    בברכה , לילך.

    • עו"ד פרטי או עו"ד מהסיוע המשפטי
      עו"ד מיקי חשמונאי | 14/07/2020 21:04

      לילך שלום,

      גם במגזר הפרטי וגם בין עוה"ד של הסיוע המשפטי, יש עו"ד מצויינים ויש עו"ד טובים פחות.

      יהיה מי שיגיד שעו"ד שמקבל פחות שכ"ט (דרך הסיוע או גובה באופן פרטי שכ"ט נמוך), משקיע פחות בתיק, אך בסופו של דבר זה תלוי בעו"ד המסויים אליו את מתייחסת.

      כן ניתן לומר שבד"כ עו"ד וותיקים ומנוסים, גובים שכ"ט גבוה יותר, בהתאם להערכתם את מקצועיותם ואת רמת העבודה שהם מספקים, אך גם נתון זה, אינו נכון תמיד והוא סובייקטיבי.

      הדרך הנכונה למצוא עו"ד היא באמצעות המלצות מאחרים, ואז - אם תמצאי אחד כזה שאת מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו, מקצועית ואישיותית ואת מרגישה נוח להפקיד בידיו את עתידך ועתיד ילדייך, תוכלי לנסות להגיע איתו להבנות לגבי התשלום ופריסתו ואז לשקול האם נכון לקחת הלוואה או לא.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il