מטרד ריח מדירה שכנה

  • מטרד מממשלת בשרים של שכנים
    חנה ב. | 10/07/2020 16:42

    השכנים עם מרפסת/חצר צמוד לנו קנו מעשנת בשרים ומפעילים את זה לפחות פעם בשבוע למספר שעות. הבית שלנו מתמלא עם ריח עישון ששורף את הגרון אפילו שכל חלון בבית סגור ומפעילים את המזגן.
    מה דין שימוש מעשנת בשר ממש מתחת לחלונות של שכנים? האם יש חוק שקובע מרחק מסויים מהמבנה? אם לא, האם יש לי זכות לפי החוק לבקש שיזיזו את המעשנת.?
    תודה רבה.

    • מטרד ריח מדירה שכנה
      עו"ד גיל קראוס | 13/07/2020 15:28

      צהריים טובים,

      אין חוק שמתייחס ספציפית למרחק של מנגל או מעשנת. כל מקרה נבחן לפי גופו.

      יש מצבים שבהם מוגדר כי קיים מטרד ריח ובגינו ניתן לקבל סעדים שונים. יחד עם זאת, לאור המתואר בשאלה ולפיו מדובר בהפעלה פעם בשבוע אני בספק אם יקבע כי מדובר במטרד.

      בית המשפט מאזן בין זכותו של אדם להנות מביתו על כל הכרוך בכך ובין מטרד לאחר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il