פסיקתא לבנק

  • פסיקתא לבנק - מוריש
    מתעניינת | 08/07/2020 18:52

    שלום,
    אב נפטר. הבן שלו הוא אחד היורשים על פי צו ירושה שקיים.
    כיון מתנהל הליך גירושין בין הבן לאישתו של הבן.
    האם בית הדין הרבני יכול לתת פסיקתא לקבלת מידע מחשבון הבנק של האב שנפטר שהוא גם המוריש לבנו על פי צו הירושה?
    יש בידינו צו ירושה.
    כמו כן, אותה השאלה הנ"ל אך לגבי חברות פיננסיות למידע על זכויות סוציאליות של האב המוריש.

    שאלה נוספת, מה ניתן לעשות אם הבן בהליך הגירושין טוען בפני הרבנים שהוא חסר כל, בעוד שידוע לי בוודאות שיש לו כספים רבים המוחזקים אצל אמו שחיה עדיין ובחשבון אביו ז"ל.

    תודה.

    • פסיקתא לבנק
      ליטל יעקובוביץ דראי | 09/07/2020 15:53

      שלום רב
      לא ברור במסגרת איזה תביעות בבית הדין הרבני מבוקש לקבל מידע אודות זכויות שמגיעות לבן מעזבון אביו שנפטר.

      אם המטרה היא להוכיח יכולת כלכלית לצורך תשלום מזונות בהחלט אפשר לבקש צווי גילוי מידע מבית הדין

      כך גם לגבי גורמים נוספים

      אם המטרה היא בנושאי רכוש בני הזוג, ייתכן שיסרבו לבקשה מאחר ועל פי חוק יחסי ממון ירושות לא אמורות להיות באיזון בין בני הזוג.

      ממליצה לפנות לייעוץ פרטני לנסיבות המקרה

      בברכה

      ליטל יעקובוביץ דראי, עו"ד