אכיפת פסק חוץ בהוצאה לפועל

  • אכיפת פסק חוץ כספי ( אנגלי)
    שמואל | 08/07/2020 16:18

    האם  פסק דין זר ( פסיקת הוצאות לטובת זוכה)  ניתן לאכיפה בישראל ( בהוצל"פ) ללא  דיון בבית משפט מקומי לשמיעת טענות חזקות מאד של "החייב" לגבי הדרך בה הושג אותו פסק דין זר?

    • אכיפת פסק חוץ בהוצאה לפועל
      עו"ד אריאל שוורץ | 20/07/2020 10:49

      שלום רב,

      לא ניתן לאכוף פסק חוץ שלא אושר על ידי בית המשפט במסגרת הליכי הוצאה לפועל (כך למשל אם פסק החוץ בשפה זרה הוא למעשה לא ניתן ליישום על ידי גופי מנהל בישראל).

      טרם פנייה להוצאה לפועל עליך לפעול לאישור פסק הדין בערכאה מתאימה בארץ על ידי צו הצהרתי ובקשה לאכיפת פסק חוץ זאת לצורך הכרה בפסק החוץ ואפשרות ליישמו בשטחי המדינה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com